Borsós natúrszelet recept
A Borsós natúrszelet hozzávalói:50 dkg sertéskaraj,
20 dkg mirelit zöldborsó,
5 dkg vaj,
1 dl tejszín,
só,
bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 t. v. paprika,
1 kisebb fej vöröshagyma,
A Borsós natúrszelet elkészítési módja:
A sertéskarajt vágjuk fel szeletekre, amelyeknek serpenyőben pirítsuk meg mindkét oldalát. Tegyük egy lábasba, öntsük rá a sütés közben kiolvadt zsír felét, és dobjuk hozzá a négybe vágott hagymát. Ízesítsük sóval és borssal. Öntsünk alá annyi vizet, hogy épp ellepje. Kezdjük el párolni. Mikor felforrt, adjuk hozzá a mirelit borsót és fedjük le. Pároljuk körülbelül egy órát, közepes de inkább alacsony lángon. Öt perccel a vége előtt adjuk hozzá a vajat és a tejszínt. Néha keverjünk rajta egyet óvatosan, hogy ne törjük össze a húst.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. okt. 15. 20:35
A borsós natúrszelet elkészítési módja és hozzávalói.