Kókuszos kosárka recept



40 dkg liszt
25 dkg margarin
3 ek porcukor
1/2 cs sütőpor
4 tojás sárgája
2 ek tejföl
Töltelék:
4 tojás fehérje
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió--fele lehet kókuszreszelék.
lekvár, magozott meggy
A Kókuszos kosárka elkészítési módja:
Jól összedolgozzuk a hozzávalókat,kinyújtjuk,1 cm vastagságúra. Recés szélű szaggatóval kiszúrjuk, a kosárka formát kivajazzuk beletesszük a tésztát.1 ek lekvár, rá a töltelék a tetejére egy szem meggy. Töltelék: 4 tojás fehérjéből habot verünk, 20 dkg porcukorral, a végén bele keverünk 20 dkg darált diót.Ezzel töltjük meg a kosárkákat. Forró, előmelegített sütőbe kerüljön.
Dió helyett, kókuszt is használhatunk, vagy mogyorót.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2009. jan. 21. 16:49
A kókuszos kosárka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.