Kínai rizses csirke recept
A Kínai rizses csirke hozzávalói:60 dkg csirkemell filé
3 ek szójaszósz
25 dkg rizs
8 dl víz
4 ek olívaolaj
0.5 db piros kaliforniai paprika
1 közepes fej vöröshagyma
2 db tojás
1 hüvelykujjnyi gyömbér (elhagyható)
só ízlés szerint
A Kínai rizses csirke elkészítési módja:
Mossuk meg a fehér rizst legalább háromszor, majd főzzük meg dupla mennyiségű vízben, amelyhez 2 ek olajat is adunk és egy kávéskanál sót. Egy mély serpenyőben (wok-ban) megpirítjuk a csirkemellet nagy lángon, hogy szép színt kapjon. Hozzáadunk 2-3 ek szójaszószt, összekeverjük, szükség szerint sózzuk. (A szójaszószt érdemes előzetesen megkóstolni, hogy mennyire sós.) A megsült csirkét félretesszük egy tányérra. A serpenyőben 2 ek olívaolajon a tojásokból rántottát sütünk, jól összekeverjük, ezt is kiszedjük, félretesszük. Pici olajon pirítjuk kis ideig a félkarikára vágott hagymát, vékonyra szeletelt gyömbért és a felcsíkozott paprikát úgy, hogy ress maradjon. Rádobjuk a rizst, belekeverjük a tojást és a leszűrt, lecsöpögtetett kukoricát. Még rövid ideig együtt pirítjuk az egészet. Végül hozzákeverjük a szójaszószos sült húskockákat is, tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2018. febr. 25. 16:43
A kínai rizses csirke elkészítési módja és hozzávalói.