Kiflicskék diómasszából recept

20 dkg darált dió,
20 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás porcukor,
2 evőkanál rum,
1 tojásfehérje,
pikáns ízű lekvár.
A Kiflicskék diómasszából elkészítési módja:
A diót finomra daráljuk, hozzáadjuk a megszitált porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot meg a tojásfehérjét, és jól összegyúrjuk. A gyúródeszkát megszórjuk porcukorral, a masszát kisodorjuk rajta, kis téglalapokra vágjuk, megkenjük gyümölcsízzel és begöngyöljük. Megforgatjuk porcukorral elkevert kakaóban, és kiflikké formáljuk. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, és sokáig eláll.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 31. 13:17
A kiflicskék diómasszából elkészítési módja és hozzávalói.