Ki tudja, hogy a levendula magját mikor kell elültetni? (tudásbázis)
Szia, úgy érted, hogy kis szárral együtt?
Nálam éppen levirágzott, összeszáradt állapotban van, maga a bokor deformálódott (súlyától, magas növésétől), lehetséges, hogy vissza fogom vágni.
Ha túléli, tavasztól másképpen gondozom.
Ha ez segit..... Most voltam egy balatoni üdülühelyen, ahol juliusban, elvirágzás után, a levendula sövényt lenyirták, ezt összegyüjtötték és az üdülő összes szobáinak a szekrényeibe tettek egy-egy csokrot. /molyok ellen és illatos is :) /
Egy héten belül zöldült ujra a teteje, pedig kb. 20 centit nyirtak le belőle. Most ujra csodaszép!
Hoztam én is magammal egy csokrot haza, de nem tudom, mikor ültessem. Még a szobámba vázába, viz nélkül illatozik ! :)
Szia, nekem sem... ha ez igaz lenne, akkor a bokor környéke tele lenne kis palántákkal, de nem így van.
Ami inkább érdekelne, az főleg a szüretelés időpontja, felhasználás spec. módszere, hogyan csináljátok?
Sziasztok,
A kertész férjem szerint március-április.
Barack
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki közületek, hogy okoz-e bármi problémát, ha valaki a sima akácfa magját megeszi?
- Próbált már vki kisbabája szobájában a nyugodt alvás érdekében levendula olajat párologtatni? Mik a tapasztalatok?
- Hogyan tegyem a levendulát a szekrénybe?
- A levendula elfogyasztva is nyugtató hatású?
- Szárított levendulavirágzatot láttatok valahol?
- Tulipánhagymát mikor lehet elültetni?