Próbált már vki kisbabája szobájában a nyugodt alvás érdekében levendula olajat párologtatni? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Mástól is hallottam, hogy 2 évig nem alszik a baba, az enyém sem aludt éjjel... Most kezdi átaludni az éjszakát...
Nem tudom az okát, keresem, leginkább a szeparációs szorongásra gondolok.
Nálunk bevált, úgy veszem észre, hogy a lányomnak segíti az alvását.
Néha a fürdővízébe is teszek, de az csak akkor használ tudtommal, ha legalább 20 percig benne van az ember.
6 hónapos korától használjuk, nem minden nap, csak ha nyüglődik, és ezért mi is.:)
Szia!
Még csak egy nap fürdettük vele, de sokkal nyugodtabb éjszakánk volt.
Remélem ez be fog jönni!!! :)
Szia!
Igen, de semmi változás... Ma vettem neki levendulás fürdetőt. Hátha...
Na, mizu?
Kipróbáltad?
Oké? de mindenképpen 100%-osat vegyetek! Kicsit drágább, de legalább nincs benne semmi káros dolog!
Na, azért ne várj csodákat 1 nap alatt.....
Sok sikert!
Ja, párologtató....
Mi nagyon szeretjük! A gyerekszobában és a hálóban szokott lenni télen a radiátoron. Sokféle illatot kipróbáltunk már. Csak 100%-os olajat szoktam venni, nem vegyszereset.... A levendula illatot alapban nagyon kedvelem, de amikor náthásak vagyunk, akkor szoktam bele csepegtetni citromot, eukaliptuszt. Karácsonykor narancsot, fenyőt.
Bár mi nem az alvás elősegítésére párologtatunk, de szerintem ki lehet próbálni. Nem töményen, és ne közvetlenül a gyerek fejénél..... Anno bevált a levendula!
Hát, én is..... Egész nap eszébe sem jutott a cumi, de elaludni nem tudott nélküle! A bölcsiben pedig odaadta a dadusnak, hogy tegye fel a polcra, mert nem kéri! Erővel nem vettem volna el tőle, magától szokott le.....
Nincs két egyforma gyerek! Mindenkinél más "praktika" válik be.......
De akkor sem látok benne semmi károsat!
ÓóóóÓÓÓÓóóó..... Átérzem a gondodat, mi is "játszottunk" ilyet....
Próbáld ki a fürdetőt, hátha segít!
Mi Gabival fürdetjük, de annak is van levendulésa. Csak még nem próbáltam. De úgy is fogytán van a fürdetője, akkor olyat veszek.
Egyébként nálunk nem olyan gázos a helyzet, csak rengeteget forgolódik álmában, és mivel csak hason alszik, mindig kiforgolódja a cumit is. Emiatt szokott felsírni. Akkor vissza adom, és alszik tovább. Csak ezt kb. tízszer csinálja egy éjjel.
Az én csemetém sem aludt majdnek 2 évig......
Mindent kipróbáltunk.....
Ami nekünk nagyon bevált a J&J levendulás fürdető és testápoló. Na, attól kicsit jobban aludt! De csodákra persze az sem képes.....
Rengeteg éjjel kocsikáztunk a városban, mert csak abban aludt....
További ajánlott fórumok:
- Ciklus beállítása babavárás érdekében
- Ti hogyan tudtok elaludni félelem nélkül, ha egyedül vagytok éjszaka? Mit tesztek annak érdekében, hogy ne féljetek?
- Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében
- Mit teszel meg annak érdekében, hogy megőrizd vagy visszanyerd az egészséged?
- Minden áron gyereket, avagy mit tennél meg, annak érdekében, hogy babád születhessen?
- Hoxa kisbabája megszületett!