Ki milyen "light kenyeret" szokott sütni? (tudásbázis)
Szia.
Én csak zabkorpából szoktam késziteni, és melegszendvicssütöben sütöm meg. és nagyon finom.
Köszönöm, ez nagyon jól hangzik és főleg gyorsan elkészül:)))
Mikróban hány fokon szoktad sütni?
Én így szoktam sütni, több receptből összevariálva, nekem ízlik, a lányom csak büdi kenyérnek hívja:))
5 ek zabkorpa
1 ek zabpehely
1 ek zabpehelyliszt
1 tojás
1 joghurt
1 marék szezámmag
pici só, pár csepp édesítő, 1 mokkáskanál szódabikarbóna (én még szioktam bele tenni egy 1/2 ek rostmixet is, mert van itthon, de amikor nem volt nem tettem bele:))
összekeverni 7-8 percre mikróba tenni, én utána megfordítom még 1 percre visszateszem, aztán rácsra borítva hűtöm, hogy a gőz elszálljon.
a kilófaló az fantázianév, de tény és való, hogy sokkal egészségesebb mint a fehér, és csordogálnak le a dekák
a receptet meg nem írhatom ki, mert nagyon szigorúan veszi a kiadó, figyeli a netet.
az alapja a zabliszt a kilófaló dolgoknak.
Szerintem ez a Norbi féle liszt lehet, azt bevásárlóközpontok oldalszárnyainál,bio vagy Herbári üzletekben lehet kapni.
Ha más, akkor majd kijavít aki jobban tudja. Én erre gondoltam.
Már rengeteg hasonló könyvet vettem, szerintem egyik sem érte meg az árát.
Ennyi könyvet írt a kitalálója és még nem is hallottam eddig róla?
Érdekes:))))
Jaj, ez az a recept, ami a nem tudom hány könyv egyikében van benne. Mármint a liszt receptje.
És ez az a könyv, amit egy könyvesboltban sem találtam. Rendelni meg nem akarom látatlanban. Márcsak azért sem, mert honnan tudjam, hogy a liszt összetevői beszerezhetők/megvehetők/szimpatikusak-e számomra? Meg amúgy sem szoktam belenézés nélkül könyvet venni.
Pedig fúrja az oldalam a dolog nagyon...
Főként a weboldalon lévő mikrós kenyér. Olyan jó kis gyors dolognak tűnik a rohanó hétköznapokra. Igen ám, de ott Norbi sütilisztet ír... nem tudom van-e ilyen Sopronban, de ha tényleg készíthető kizárólag zabkorpával (értelmezésem szerint a sütiliszt nélkül) akkor lehet hogy tesztelem.
Próbálta itt már valaki ezt a hamis kenyeret?
ez jol hangzik
receptjét leírod ha megkérlek?
Mitől kilófaló? :-)
További ajánlott fórumok:
- Pékek és tapasztalt kenyérsütők segítsetek! Hogyan lehet jó kenyeret sütni?
- Ha sima fehér kenyeret megpirítok pirítósnak, és light margarinnal meg hagymával megeszem, az hízlal?
- Alsósütésű gáztűzhelyben hogyan tudok kenyeret sütni?
- Hauser kenyérsütőnk van, az a baj, hogy mikor elkezdi sütni a kenyeret ami szépen megkelt, sajnos összeesik a közepe. Miért?
- Aki szokott otthon zsemlét, kenyeret sütni kenyérsütőgép nélkül!
- Aki szokott otthon kenyeret/zsömlét sütni...