Aki szokott otthon zsemlét, kenyeret sütni kenyérsütőgép nélkül! (tudásbázis)
Ok. Megpróbálom. Ugyanebből a tésztából lehet zsemlét is? Mert az jobban érdekelne. Sőt, engem inkább a tk.
Milyen sütőd van? Az is lehet hogy nem jól állítom össze a tésztát, mert szerintem én nem tudok dagasztani, azokat a mozdulatokat nem tudom úgy csinálni, én inkább gyúrom...de sok sikerélményem volt már...
Szóval mennyi ideig dagasztod, keleszted, hideg sütőbe teszed-e vagy melegbe, hány fokra, mennyi ideig sül, megkened-e valamivel a tetejét előtte vagy utána, vagy is/is...?
Ha ezekre megkapom a választ, indulásnak jó lesz:)
Milyen élesztő nélkül?
Ja, és szárított élesztő nem jó?
a legegyszerűbb recept, szerintem a legjobb és bárhogy variálható:
1 kg liszt -fehérrel kezd
1 kocka friss élesztő
6-7 dl langyos víz
kb 1 ek só
Először ezt süsd meg. :) Ha úgy vesszük ez a hagyományos kenyér recept.
ez volt:
nem szárított paradicsomot tettem bele és cukrot nem
én sütöttem már mindenféle gép nélkül, cserépedényben gázsütőben
fini lett
abrakadabra
Dilemmában vagyok folyamatosan, vegyek-e kenyérsütőgépet vagy nem, vagy inkább dagasztógépet vagy semmit...
Szeretném kipróbálni, tudok-e finom kenyeret, zsemlét sütni, de még nem találtam meg az igazi receptet.
Fehér ill. teljes kiőrléső dolgokat egyaránt szeretnék sütni,a sütőm villany és nem légkeveréses.
Aki tud segíteni, receptek érdekelnének amik beváltak, ill. ötletek a témával kapcsolatban.
Lelkesedésben nincs hiány:)
További ajánlott fórumok:
- Pékek és tapasztalt kenyérsütők segítsetek! Hogyan lehet jó kenyeret sütni?
- Hauser kenyérsütőnk van, az a baj, hogy mikor elkezdi sütni a kenyeret ami szépen megkelt, sajnos összeesik a közepe. Miért?
- Kenyérsütővel lehet jó gluténmentes kenyeret sütni? Bevált receptet szeretnék.Alkalmasak a kenyérsütők ilyen kenyér sütésére?
- Gyümölcskenyeret lehet sütni kenyérsütőgépbe?
- Hogyan lehet kenyérsütőgépben diétás kenyeret sütni?
- Trion kenyérsütőgépnek hanyas számú programjával tudok sütni teljes kiörlésű lisztből kenyeret?