Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hauser kenyérsütőnk van, az a baj, hogy mikor elkezdi sütni a kenyeret ami szépen megkelt, sajnos összeesik a közepe. Miért? fórum

Hauser kenyérsütőnk van, az a baj, hogy mikor elkezdi sütni a kenyeret ami szépen megkelt, sajnos összeesik a közepe. Miért? (tudásbázis kérdés)


19. Panni mama (válaszként erre: 1. - 064209f635)
2017. márc. 21. 08:50

Nekem is Hauserem van, de ez más márkájúra is igaz: ne a gépben süsd meg. Keress egy megfelelő méretű tepsit, vagy leginkább jénaiból van keskeny, vagy ovális és elég magas falú, kend ki olajjal és töltsd át a megkelt tésztát. Vágd be 2-3 helyen, spricceld meg egy kis langyos vízzel. Hideg sütőbe tedd, addig is pihen még egyet a tészta, amíg bemelegszik. A sütő aljába pedig tegyél egy kis lábosban úgy 2 decinyi vizet. 160 fokon kb 3/4 óra. Tűpróba!

Sok sikert hozzá!

18. wmiki (válaszként erre: 17. - Magdi8)
2009. okt. 29. 19:28

csináltam sütőporral, de akkor is összeesett


egyébként nem is szeretnék azt beletenni, inkább élesztőt, vagy kovászt

17. Magdi8
2009. okt. 29. 19:06
Tegyél bele egy kicsi sütőport is, akkor nem fog összeesni a közepe. Nekem egy pék mondta és tényleg bevált.
16. wmiki
2009. okt. 29. 17:48
nekem is összeesik állandóan, mi a helyes sorrend?
2009. máj. 26. 13:33

hellóka:)

Köszönöm mindenkinek a segítséget:)

Minden hozzávaló megfelelő volt csak...:$

Nem a jó oldalra pakoltuk a hozzávalókat,

átjött a szomszéd lány akinek le van írva hogy mit hova kell pakolni és olyan szép kenyeret sütöttünk:)

Ennyi volt a csínnya:)))))

2009. máj. 14. 13:58
Igen, a sejtán (búzasikér) segít, tegyél 1 kiskanálnyit a liszthez. Az instant élesztővel kevésbé esik össze a kenyér, de csak fél tasakkal tegyél bele.
2009. máj. 14. 12:10
Valószínűleg nem jó lisztet használsz.
12. 064209f635 (válaszként erre: 11. - Sebimari)
2009. máj. 13. 20:48

Jajj az pont van itthon.

De soha nem tudtam mire való:)

Köszönöm, ez nagyon jó.Ki is próbálom:)

2009. máj. 13. 19:30
Azért esik össze, mert alacsony a liszt sikértartalma. Gyógynövény, és bioboltokban, -de supermarketek biopolcain is van- lehet kapni búzasikért /sejtán/. Ebből egy pupos evőkanállal kell fél kg liszhez adni, és biztos, hogy nem esik össze akkor sem, ha kicsit több a folyadék a kelleténél.
2009. máj. 11. 14:57
ha hidegen teszed bele a folyadékot, nem esik össze a közepe a kenyérnek.
2009. máj. 11. 13:23

Köszönöm a segítségeket:)

majd kipróbálom és írok:)

2009. máj. 11. 12:50
bocsi weblap
2009. máj. 11. 12:50

Túl sok a folyadék, van egy veblap, amiről már több receptet kipróbáltam és mind jól sikerült:

[link]

6. Cand Ida (válaszként erre: 5. - Katinkaboszi)
2009. máj. 11. 12:49
Ez számomra új :) Én csak a teljeskiörlésű és fehérliszt között láttam különbséget. A kenyérsütő elvileg csukva van...nem érzékeli a külső környezetet, de ha így bevált...akkor egy újabb ötlet! :)
5. Katinkaboszi (válaszként erre: 3. - Cand Ida)
2009. máj. 11. 12:44
ez igaz, de én arra jöttem rá, hogy télen kevesebb folyadék kell, nyáron viszont több.
2009. máj. 11. 12:42

azokat felejtsd el


olvasd el a jótanácsokat, abban van minden

én ideírom mit szoktam csinálni, kipróbálhatod.

Utána keress rá a kenyérsütőgépes fórumokra, van elég és próbálgass, sajnos másképp nem megy.

Mindenki így kezdi.


3 ek olaj, 1 mk ecet, 1 kis mérőkanál cukor, amit adnak hozzá, 2 mérőkanál só, csapottan, majd a pohárban lévő mércének a 200-as részéig langyos víz, utána még 150, ezeket beleöntöd az edény aljába, rá a 50 dkg lisztet én pl keverem több félével, ezt ráöntöd a folyadékra és a tetejét elsmiítod, erre szórod a 7 gr-os zacskós élesztőt.

Kalácsot is lehet sütni benne, nagyon finomat.


jó egészséget mindenhez.

2009. máj. 11. 12:42
Kevesebb folyadékot tegyél bele, csak egy nagyon kicsivel csökkentsd!
2009. máj. 11. 12:34
Még amit a sütőhöz adtak recept sem vált be.Kb 5-6 receptet kipróbáltunk,de egyik sem sikerült:(
2009. máj. 11. 12:33
Hauser kenyérsütőnk van, az a baj, hogy mikor elkezdi sütni a kenyeret ami szépen megkelt, sajnos összeesik a közepe .Miért?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook