Hauser kenyérsütőnk van, az a baj, hogy mikor elkezdi sütni a kenyeret ami szépen megkelt, sajnos összeesik a közepe. Miért? (tudásbázis kérdés)
Nekem is Hauserem van, de ez más márkájúra is igaz: ne a gépben süsd meg. Keress egy megfelelő méretű tepsit, vagy leginkább jénaiból van keskeny, vagy ovális és elég magas falú, kend ki olajjal és töltsd át a megkelt tésztát. Vágd be 2-3 helyen, spricceld meg egy kis langyos vízzel. Hideg sütőbe tedd, addig is pihen még egyet a tészta, amíg bemelegszik. A sütő aljába pedig tegyél egy kis lábosban úgy 2 decinyi vizet. 160 fokon kb 3/4 óra. Tűpróba!
Sok sikert hozzá!
csináltam sütőporral, de akkor is összeesett
egyébként nem is szeretnék azt beletenni, inkább élesztőt, vagy kovászt
hellóka:)
Köszönöm mindenkinek a segítséget:)
Minden hozzávaló megfelelő volt csak...:$
Nem a jó oldalra pakoltuk a hozzávalókat,
átjött a szomszéd lány akinek le van írva hogy mit hova kell pakolni és olyan szép kenyeret sütöttünk:)
Ennyi volt a csínnya:)))))
Jajj az pont van itthon.
De soha nem tudtam mire való:)
Köszönöm, ez nagyon jó.Ki is próbálom:)
Köszönöm a segítségeket:)
majd kipróbálom és írok:)
Túl sok a folyadék, van egy veblap, amiről már több receptet kipróbáltam és mind jól sikerült:
azokat felejtsd el
olvasd el a jótanácsokat, abban van minden
én ideírom mit szoktam csinálni, kipróbálhatod.
Utána keress rá a kenyérsütőgépes fórumokra, van elég és próbálgass, sajnos másképp nem megy.
Mindenki így kezdi.
3 ek olaj, 1 mk ecet, 1 kis mérőkanál cukor, amit adnak hozzá, 2 mérőkanál só, csapottan, majd a pohárban lévő mércének a 200-as részéig langyos víz, utána még 150, ezeket beleöntöd az edény aljába, rá a 50 dkg lisztet én pl keverem több félével, ezt ráöntöd a folyadékra és a tetejét elsmiítod, erre szórod a 7 gr-os zacskós élesztőt.
Kalácsot is lehet sütni benne, nagyon finomat.
jó egészséget mindenhez.
További ajánlott fórumok:
- Pékek és tapasztalt kenyérsütők segítsetek! Hogyan lehet jó kenyeret sütni?
- Aki szokott otthon zsemlét, kenyeret sütni kenyérsütőgép nélkül!
- Kenyérsütővel lehet jó gluténmentes kenyeret sütni? Bevált receptet szeretnék.Alkalmasak a kenyérsütők ilyen kenyér sütésére?
- Gyümölcskenyeret lehet sütni kenyérsütőgépbe?
- Hogyan lehet kenyérsütőgépben diétás kenyeret sütni?
- Trion kenyérsütőgépnek hanyas számú programjával tudok sütni teljes kiörlésű lisztből kenyeret?