Kész túrós tésztát meddig szabad lefagyasztva tartani? (tudásbázis)
A túró nem éppen azok közé a kaják tartozik, amelyek megőrzik az ízüket fagyasztás után is, de egy kis mélyhűtőben 1 hónapig hagyhatod, egy jobb mélyhűtőben, fagyasztóládában 3 hónapig. Minden készételre vonatkozik, amit házilag fagyasztasz le, a gyári termékeket tovább is lehet, de a sajátnál 3 hónap a max biztonságos határ, ha jó a hűtő (vagy 1 hónap, ha kis mélyhűtő)
Az ízt úgy tudod megőrizni, ha nem vársz 2-3 napot a fagyasztással, hanem egyből elkészítés után a felesleget lefagyasztod vagy direkt erre a célra főzöd. A "maradék" lefagyasztásával az a gond, hogy nár ott van a hűtőben egy ideje (pár nap), ezalatt már termelődik baktérium, és azzal együtt fagyasztod le, ettől lesz nagyon "mélyhűtős" íze. Minél frissebben fagyasztod, annál kevesebb a mellékíz de a túró, mint írtam, szerkezete miatt elég rizikós.
További ajánlott fórumok:
- Ha a szerdán vásárolt húst szombaton sütitek meg lefagyasztjátok 2 napra?
- Szabad méheket tartani lakott területen?
- Phonix pálmát lehet szabadban tartani?
- Pogácsát akarok fagyasztani. Nyers tésztát vagy a kisült pogit kell lefagyasztani?
- Saját készítésű nyers pogácsát mennyi ideig lehet lefagyasztva tartani?
- Hogyan lehet a már kész (megkelt) pizzatésztát "életben tartani" órákon át?