Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kész túrós tésztát meddig szabad lefagyasztva tartani? fórum

Kész túrós tésztát meddig szabad lefagyasztva tartani? (tudásbázis)


4. gribedli*** (válaszként erre: 3. - 123e772adb)
2015. szept. 3. 11:11
Lasagne-t, rakott tésztát igen, illetve olyan tojásos tésztákat, amiket még meg kell főzni de fagyasztva is beledobhatod a forró vízbe és gazdaságosabb nagy adagban elkészíteni mert időigényesek (tortellini, tagliatelle, stb.)
2015. szept. 3. 11:02
Én tésztàt még sosem fagyasztottam le. Van, aki igen? :o
2. gribedli*** (válaszként erre: 1. - Dioevi)
2015. szept. 3. 08:28

A túró nem éppen azok közé a kaják tartozik, amelyek megőrzik az ízüket fagyasztás után is, de egy kis mélyhűtőben 1 hónapig hagyhatod, egy jobb mélyhűtőben, fagyasztóládában 3 hónapig. Minden készételre vonatkozik, amit házilag fagyasztasz le, a gyári termékeket tovább is lehet, de a sajátnál 3 hónap a max biztonságos határ, ha jó a hűtő (vagy 1 hónap, ha kis mélyhűtő)


Az ízt úgy tudod megőrizni, ha nem vársz 2-3 napot a fagyasztással, hanem egyből elkészítés után a felesleget lefagyasztod vagy direkt erre a célra főzöd. A "maradék" lefagyasztásával az a gond, hogy nár ott van a hűtőben egy ideje (pár nap), ezalatt már termelődik baktérium, és azzal együtt fagyasztod le, ettől lesz nagyon "mélyhűtős" íze. Minél frissebben fagyasztod, annál kevesebb a mellékíz de a túró, mint írtam, szerkezete miatt elég rizikós.

2015. szept. 2. 18:36
Kész túrós tésztát meddig szabad lefagyasztva tartani ?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook