Szabad méheket tartani lakott területen? (tudásbázis)
:) én is ott vagyok :)
Egyébként az Önormányzatoknál biztos megmondják a határértékeket.
Szabad tartani őket.
Egyik kolléganőm beperelte a szomszédját, aki méheket tartott. Elvesztette a pert, mivel a jogszabályban előírtaknak megfelelően tartotta. Egyébként meg nem lehet bebizonyítani, hogy tényleg a szomszédból jár át. 3 km-es körzetben repkednek :-)).
Nekünk méheink vannak, tanyán, a kutyát se zavarják. Minket sem, pedig pár méter választ el tőlük + egy sövény. A fiamat idén tavasszal szúrta meg egy, azóta figyel rájuk, és tiszteletben tartja őket (2,5 éves). Én pergetni segítek, össze-vissza repkednek a méhek körülöttem, de már három éve egy se szúrt meg.
A szúnyogok, darazsak több bosszúságot okoznak nekem. A fiamat a szúnyogok - hiába fújom csodaszerekkel - szétették már.
Komolyan mondom, nézzetek utána a jegyzőnél, hogy legálisan tartja-e őket.
Nálunk is a telkünk határától 5 méterre voltak, szóltunk a jegyzönek, hogy se egy tábla, se telefonszám se semmi, utána kiderült, nincsenek bejelentve, el is vitették velük. Hála istennek!!
Énsem örülnék mégha 5 házzal odébb lennének méhek a lakásomtól. Nemszeretem őket félek töllük.
Mondjuk egy méhecske még nem bizonyíték hogy onnan van, dehamár csapatostúl lennének biztos szólnék a tulajnak.
Bocsi...rosszul tudtam:
2) Méhészetet közös használatú épülettől és a szomszéd ingatlanoktól 4 méter, használatban levő utaktól (közúttól, saját használatú úttól) pedig az út melletti vízvezető árok külső szélétől számított 10 méter távolságon túl szabad csak elhelyezni. A saját használatú út tulajdonosa (használója) az út ideiglenes lezárása esetén az úton és az út mentén a letelepedést engedélyezheti
További ajánlott fórumok:
- Létezik olyan anya, aki az élete minden területén fáradhatatlanul tud teljesíteni?
- Az életed mely területén érzel jelenleg hiányt?
- Miket látnátok szívesen egy szabadidő eltöltésére alkalmas területen?
- Phonix pálmát lehet szabadban tartani?
- Hogyan lehet a darazsakat, méheket távoltartani a pl: az itthoni játszótértől?
- Kész túrós tésztát meddig szabad lefagyasztva tartani?