Ha a szerdán vásárolt húst szombaton sütitek meg lefagyasztjátok 2 napra? (tudásbázis)
A frissen vágott hazai simán eláll addig, de amit veszel, nem tudhatod, hogy mikor vágták!
Én mindent fagyasztok, a férjem nagymamája ebbe halt bele, igaz 52 évvel ezelőtt!
Nem.A fagyasztás amúgy sem használ a húsoknak.
Semmi baja nem lesz,és egy gyakorlott háziasszony ránézésre megmondja,friss-e a hús a pultban.Aszerint kell bánni vele:)
Nem.
Mielőtt a hús a henteshez kerül napokig, akár hetekig érlelik. Van ahol 6 hétig érlelik a marhahúst.
De ha úgy jobb, meg kell kérdezni a hentest, hogy kibírja-e a husi. A zacskót mindenképp le kell venni róla, mert abban megromlik. Ha a tárolás során kiszárad a széle, az nem baj.
Nyáron én sem szoktam vigéckedni vele. Akkor általában még aznap vagy másnap felhasználom.
Lefagyasztom, aztán szombat reggel kiveszem, egy tálban a konyhapulra teszem lefedve. Máe ha estére készítem. Ha a sütés előtt még fagyott, nylon zacsiban melegvízbe merítem.
A legjobb persze, ha már ma bepácolod, ha így akarod. A fűszerek átjárják, és nem kell mélyhűteni elég addig csak a hűtőtérbe tenni, márha van erre helyed. Én téglatest formájú légmentesen záró dobozba teszem ilyenkor. Nem veszi át a szagokat és a forma miatt minimális helyet foglal.
ha bepácolja és nem fagyassza le, akkor meg nem fogja érezni, hogy büdös!!
Pácolj, de fagyassz, messze van még a szombat!!
:D:D
Simán büdi lesz addigra, főleg ha tescós vagy egyéb multinál vetted! Tapasztalat! :((
Páccal is lefagyaszthatod, az a legtutibb szerintem! ;)
Előző este vedd ki, de akkor maradhat a konyhába, mert a hűtőben nem biztos, hogy kiolvad.
További ajánlott fórumok:
- Miért szombaton vásárolnak a bevásárlókocsis nyugdíjasok?
- Mit szólsz ahhoz, hogy idén vagy 5 szombaton is kell melózni?
- Van egy pasi 2 napja ismizem.De iszonyat ronda, szombaton "talizunk"Mit mondjak neki hogy ne bántsam meg, hogy miért nem mentem el a talira?
- Szombaton készítettem gulyáslevest. Ma (kedden) a maradékot még lefagyaszthatom?
- Szombaton vettem egy telefont. Szerdán még vissza lehet vinni cseregarancia jogcímen?
- Budapesten, a lőrinczi piacon szerdán és szombaton van nagy piacnap? Mikor van konyhai aprócikkes?