Pogácsát akarok fagyasztani. Nyers tésztát vagy a kisült pogit kell lefagyasztani? (tudásbázis)
Én a kisült pogit fagyasztom le (már ha marad)
A levegőn olvasztom fel, olyan mint a frissen sütött. Télen rá lehet tenni a radiátorra is de a mikroban tönkremegy.
Én szoktam fagyasztani kenyeret, kiflit, pogit.
A lényeg, hogy magától olvadjon ki
Akkor olyan friss lesz, mint amikor lefagyasztottad:D
És a fornetti termékek? Azok is élesztősek,és milyen isteni finomak,mikor az üzletekben sütik!
MEGHAL!!??? Az élesztőt is fagyaszthatod,hogy ne romoljon meg,mire kell.Egy hónapig simán jó fagyasztva.
Szia! :)
Frissen kisült pogit hagyod kihűlni és utána hamar le kell fagyasztani, hogy ne szikkadjon meg. Amikor kell, pár órával előbb kiveszed a mélyhűtőből (esetleg kis melegítés mikróban, vagy sütőben) és olyan mint a friss.
Sztem ha a tésztát fagyasztod, meghal az élesztőgomba és nem fog megkelni sütéskor.
Mi a kisült pogit szoktuk lefagyasztani. Utána kicsit megmikrózzuk és finom. Csak a mikrózással vigyázni kell, mert ha túlsülhet benne.
Lehet, hogy nyersen is lehet, de nem biztos, hogy az élesztőgombáknak jót tesz.
További ajánlott fórumok:
- Lehet palacsintatésztát fagyasztani?
- Nyers pogácsatésztát le lehet fagyasztani?
- Kelt tésztát le lehet fagyasztani? Ha igen, mikor, melyik fázisban?
- Saját készítésű nyers pogácsát mennyi ideig lehet lefagyasztva tartani?
- A házilag elkészített pite és pogácsa tésztát le lehet-e fagyasztani?
- Csökkentett szénhidrát tartalmú (így magas fehérjetartalmú) pizzalisztből készült tésztát le lehet fagyasztani (még nyersen)? Köszi előre is