Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!! (tudásbázis)
nem dicsekvés, de palacsintában verhetetlen vagyok :)
fél liter tej, 20 deka liszt, 2 tojás, csipet só, fél deci olaj, egy kicsit állni kell hagyni, és a sütés előtt egy kevés szénsavas ásványvizet öntök bele, ja és a palacsintasütőmet nem mosom el, csak kitörlöm használat után
Sziasztok. Én az ún. kétoldalas palacsintasütőre szavazok, (átfordítós) elég gagyinak tűnt ugyan, de tény és való, nem terjeng vele a palacsintaillat a lakásban, nem tapad, ha egyik oldal megsült, csak átfordítom a sütőt, sül a másik. Esélye sincs elszakadni. Egyetlen hátránya, hogy elég kicsi, na bumm, legfeljebb többet eszünk belőle.
Az én "tuti" masszám pedig: 3 tojás, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, 25 dkg liszt, mokkáskanál só, kb, 2 dl bubis ásványvíz. Állni hagyom kicsit. Szilikonos ecsetet olajba mártok, időnként átsimítom vele a sütőt, nem mindegyik előtt. Jó könnyű, laza szerkezetű palacsinta van belőle.
Nagyon örülök hogy a lányod díjazta a muffinomat!:)
Hidd el nálunk is nagy sláget! Sokszor csak tortabevonóval készítem, de van hogy a végén a csokidarabka helyett ét tortadarát teszek bele!(ha lusta vagyok darabolni:))
Szia!
Az amerikai palacsintát miben kell sütni?
A hagyományos palacsinta receptedet is feljegyeztem!
Ok,köszi!
Csak azért kérdeztem ezt az ajtó-dolgot,mert nekem elég régi gázsütőm van,amin nem lehet a hőmérsékletet pontosan beállitani,és igy muszáj megnéznem,hogy mikor sül meg.De 1-2 sütés után kitapasztalom,és akkor már nem kell nyitogatni.Most pl elég volt 18 perc.
Ja,és a lányom egyszerre 2 muffint vágott be,vacsora után,ami azért nagy szó,mert egyébként mindenféle sütiből csak 1-2 falatot szokott enni,meg amúgy sem túl jó étvágyú!
Szia!
Nagyon örülök hogy sikerült a süti! Szerintem nem gond ha kinyitod az ajtót, de inkább ne tedd ha nem muszáj!:)
Üdv: Mariann
Azóta már megsütöttem mégegyszer,és másodjára nagyon jól sikerült!:)Annyit csináltam másképp,hogy bontottam egy új csomag szódabikarbónát,úgyhogy szerintem azzal lehetett a gond.Valószinű,már túl régi volt.Nagyon fincsi lett,köszi szépen!
Egyébként az első is elfogyott attól függetlenül,hogy picit lapos volt:)
Még egy kérdés:ennek sem szabad kinyitni a sütőajtót,amig meg nem sül,mint a piskótának?
Szia!
Sajnos nem tudom hogy neked miért nem nőttek meg a muffinok, de lehet hogy egy picivel több sütőport- szódabikarbónát kellene bele tenned.
Egyébként ez nem az a nagyon felfújt muffin. Remélem hogy legközelebb jobban sikerül. Ezt a receptet már nagyon sok háziasszonynak megadtam, de még nem volt rá panasz:)!Sok sikert!
Szia!Kipróbáltam a muffinreceptet,és tényleg nagyon finom,de nekem valamiért nem nőtt meg.Illetve a szélén megnőtt,a közepe viszont behorpadt.Van valami tipped,hogy miért?
Sokat szoktam sütni,de muffint most csináltam először,ezért teljesen tapasztalatlan vagyok a témában.
Mástól is szivesen fogadom az ötleteket!Köszi!
9 dl tehéntej, 20 dkg zabpehely (én darálom), 4 teáskanál olaj, 4 tojás, 12 dkg teljes értékű vagy bármilyen liszt, 4 teáskanál méz, 2 teaákanál sütőpor, kevés só..
Tejet és zabpelyhet összekeverjük, áll 10 percig, hozzá adjuk egyenként a tojásokat, elkeverjük..., jöhet az olaj, a liszt, a méz, a sütőpor, és a só..
eldolgozzuk...
És jöhet a sütés.pont.úgy mint a hagyományos palacsintát..ha túl sűrűnek találod a tésztát önthetsz még hozzá tejet..
Ízesítés, mindenki saját érdekének megfelelően..
Ez az ún. zabos palacsinta, és igencsak laktató...ez a mennyiség jólakásig elég egy 4 fős családnak..
Sziasztok! Nem olvastam végig a fórumot, szóval előre is bocsi, ha valaki leírta már... A palacsinta azért ragad le (akkor is, ha tuti és karcmentes a palasütő), mert túl sok benne a cukor. Én nem tudok szabvány-palacsintát sütni, de leírom, hogy szoktam:
Egy nagy tálba rakok valamennyi lisztet, dobok hozzá 1-3 tojást, attól függően, mennyi a liszt. (Saccom szerint 30deka liszthez teszek 2 tojást.) Ezt elkezdem keverni, mikor a tojásokat eldolgoztam, rakok bele egy kis sót. Tovább keverem, közben öntögetek bele tejet. Kicsit folyósabban keverem, mint egy nokedlitésztát. Amikor elkeertem a lisztet, rakok bele egy kis cukrot, de csak annyit, hogy a sót ellensúlyozza. Ezután öntök még bele tejet, de csak annyit, hogy már könnyű legyen keverni. És utána jön bele a szóda.
Kicsit bonyolultnak hangzik, de nem az ám! Viszont így nem lesz csomós a tészta. Vagy legalábbis nagyon kicsik lesznek a csomók. Én már egész jó vagyok benne, csak akkor csomós, ha összecsapom. :)
a régi típusú vas serpenyő az tuti, anyunak olyan van még mindig (már gyerekkoromban is ugyanazt használta, szóval tuti van legalább 30 éves).
sokkal jobban lehet benne sütni a palacsintát, mint a mai modern teflonokban, és valóban más lesz az íze is. (és nem ég oda, bár be kell olajozni az első adag előtt az alját)
Nagyon jó ötleteket olvastam itt. Ki fogom próbálni.Gyerekkoromban nagymamám élesztős pa-
lacsintáját szerettem a legjobban,olvastam itt
most ilyen receptet is.
Az én kedvenc saját palacsintám ehhez az élesztőshoz hasonlít,teljesen olyan,mint egy
kelt palacsinta,csak talán még annál is puhább
és finomabb,de nem az élesztőtől,ugyanis az nincs
benne.
Nagyon egyszerű:bármelyik átlagos palacsinta re-
ceptet lehet követni:mindössze a liszt teljes kiőrlésú búzaliszt legyen./Vitamill lehetőleg de a többi is jó/
Amikor először kipróbáltam,azt hittem reform-pala-
csonta lesz/én reform ételeket szoktam készíteni/
de legnagyobb meglepetésemre a palacsintasütőből
életem legháziasabb palacsintája "kelt"ki.
Még drága nagymamám élt és amikor megkóstolta,
meg volt róla győződve,hogy ez kelt palacsinta.
Amikor ilyet sütök,azóta is mindenki ezt hiszi.
Aki a kelt palacsintát szereti,érdemes kipróbálni,
mert annál még jobb is.
Mariaana 1973 köszi,h kitaláltad ezt a témát:-))
Én már meg is csináltam az egyik receptből.
Még életembe nem csináltam palacsintát ez a párom feladata volt.
Nagyon finom lett,és nem ragadt le:-DD
volt egy ilyen TB kérdés pár éve, hogy mi a titka a balatoni palacsintasütőknek, vagy vmi hasonló, keress rá
asszem arra jutottunk, hogy a régi vas serpenyő
Nekünk van palacsitasütőnk de vékony és eldeformálódott az első használatnál, viszont van egy olyan serpenyőnk ami nagyon vasta, és a teflon is strapabíró, sehol sincs megkopva pedig már vagy egy éves. Lidl-ben vettük. Jó minőség. Soká tart mire felmelegszik de utána sokáig tartja a hőt. Kicsit nehéz ezért a palacsintadobálás nem a legkönyebb benne. Ha jól sikerül a tészta akkor inkább csak palacsintaforgatót használok. Kiolajozni csak elsőre szoktam.
Egy kérdés. A palacsitatésztának amikor sül lyukacsosnak kell lennie? Mármint a hőtől kis lyukaknak kell megjelenni a tésztán? Mert ha mondjuk strandon veszek az olyan, de az enyém nem szokott olyan lenni.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Ki tudja olyan palacsintatésztaszerűségnek a receptjét, amiben husit mártunk es rántunk ki?
- A mignon krémjének igazi, "cukrászati" alapreceptjét keresem. Le tudná írni valaki?
- Olyan sütik receptjét keresem, ami 1-2 hétig is eláll!
- Mini kakaóscsiga receptjét keresem, amiről a naplóban van kép. Segítenél?
- Tudja valaki az amerikai palacsinta receptjét?