Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Olyan sütik receptjét keresem, ami 1-2 hétig is eláll! fórum

Olyan sütik receptjét keresem, ami 1-2 hétig is eláll! (beszélgetés)


23. micimacko72 (válaszként erre: 14. - Cumma1)
2011. márc. 2. 15:00
ez szuper oldal :-)
2011. márc. 2. 12:04
Még 1x nagyon köszi mindenkinek !
21. nenne67 (válaszként erre: 13. - Jooeva)
2011. márc. 2. 12:03
Igen,légyszi írd le.Köszi :-)))
20. nenne67 (válaszként erre: 7. - Dolores007)
2011. márc. 2. 12:02
Igen,nem a legtökéletesebben fogalmaztam meg a címet,de siettem :-)
2011. márc. 2. 12:01

Nagyon köszönöm mindenkinek a választ :-)

Keresztlányom Dublinban van,és a csomagban amit küldök Neki szeretnék valami "hazait" is tenni.A csomag 1 hét alatt ér ki,és jó lenne ha még ehető lenne ezután is :-))

2011. márc. 1. 14:54

mézespuszedli,mákos zserbó,almás zserbó,diós kifli,kukoricapehely süti,kókusz kocka,pozsonyi kifli


mézes puszedli:


Hozzávalók: 4 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos méz, 5 dkg zsír, 1 cs. mézes fűszerkeverék, 4 evőkanál tejföl, 75 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna

Máz: 4 tojásfehérje, 50 dkg porcukor

A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat,nyújtjuk,szaggatjuk és 200 fokon megsütjük. Vigyázz, hamar sül.

A mázhoz kikeverjük a porcukrot a tojásfehérjével, majd ha kihűltek a puszedlik beleforgatjuk a mázba és megszárítjuk. Nagyon finom, puha.


Mákos zserbó :

Hozzávalók a tésztához:


45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 1 evőkanál porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 cs. élesztő, 1 egész tojás, 2 tojássárgája,tejföl 2-3 kanálnyi.

Töltelék: kb: 30-40 dkg dió, ízlés szerint cukor, citromhéj, baracklekvár

A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl).

Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.


Töltelék:


30-40 dkg darált mák, citrom héja, cukor ízlés szerint, szilvalekvár


A tésztát 4 részre osztjuk. Első lap tepsibe, megkenjük lekvárral, rászórunk mákot, és így folytatjuk tovább. Megszúrkáljuk a tetejét, kelesztjük és megsütjük.



Almás zserbó:

Hozzávalók a tésztához:


45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 1 evőkanál porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 cs. élesztő, 1 egész tojás, 2 tojássárgája,tejföl 2-3 kanálnyi. Négy részre osztjuk.


Töltelék:


1- 1,5 kg alma,10 dkg cukor, dió,1 kávéskanál gyömbér( aki nem szereti tehet bele fahéjat)


Almát megtisztítjuk,daraboljuk majd a cukorral megpároljuk. ha kész turmixoljuk.


Tésztát nyújtjuk,megszórjuk dióval,megkenjük almával. És így tovább amíg elfogy a tészta és a töltelék.

Kelesztjük jó fél órát majd 180-200 fokon megsütjük.


Diós kifli:


60 dkg liszt, 20 dkg dió, 20 dkg zsír, 20 dkg porcukor, 2 tojássárgája. 1/2 cs. sütőpor

összedolgozzuk a tésztát, kisodorjuk, kifliket formázunk, megsütjük és még melegen vaníliás porcukorba megforgatjuk.

lehet a két végét csokiba is mártani.


kukoricapelyhes süti


Olvassz fel kb. 40 dkg csokit és egy kis olajjal hígítsd fel.

csokiba önts kb. bele 25 dkg kukoricapelyhet, jól keverd át. Tegyél halmokat zsírpapírra, mehet a hűtőbe. ha megkötött már lehet is enni.

Fincsi és ropogós.:)


Ez mind nagyon finom, már 20 éve sütöm őket,még lagzikra is!

17. gevi1931 (válaszként erre: 15. - Gevi1931)
2011. márc. 1. 14:24

JAVITÁS


Az édes diós tésztánál amikor a a diós habot rákeneted a tésztára nem kell ujra lekvárral bekenni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Csak a rácsot tenni rá.

16. knzs
2011. márc. 1. 14:17

Sziasztok!


Nekem eddig az isler volt, ami legtovább elállt. Meg a lekváros-ragasztós linzer.

2011. márc. 1. 14:16

Sós stangli, vagy pogácsa


1 kg liszt 50 dkg margarin 5 dl tejfől,1 EK só

Tetejére: 1 tojás és valami mag vagy sajt


A fentieket összegyurni, 3-4 órát pihentetni hütőbe, utánna kinyujtani vagy pogácsának vagy stanglinak.


Megsütni hónapokig friss marad.



Édes


Omlós tészta


3 csésze rétes liszt 1 csésze porcukor, 1 margarin

1 sütőpor 3 tojás sárgája, citromhéj, 2 EK tejfől, ezeket jól összeállitani. 2-3 órát hűtőbe tenni. Lehet 2 felé osztani egyikbe 2 EK kakót tenni és ugy hüteni.


Töltelék: 30 dkg dió 20 dkg cukor, citromhéj, vanilincukor, 3 tojás fehérje habbnak, 2-3 dl pikáns lekvár.


A fekete tésztát kinyujtjuk, nagyobb tepsibe rakjuk, lekvárral megkenjük,a darált diót vaniliáscukrot, citromhéját, cukorral összekeverjük ovatossan a habot beledolgozzuk

és a lekvárra kenjük.


A fennt maradt tésztát kinyujtjuk, és centiméter csikokra vágjuk,és berácsozzuk a tepsibelévő tésztára.


Előmelegitett sütöben először 10 percig nagy lángon majd 35-40 percig közepes lángon megsütjük szép pirosra.


Sokáig eláll. Kockára vágom

14. cumma1
2011. márc. 1. 14:12
www.andikonyhaja.hu
13. jooeva
2011. márc. 1. 14:07

Linzerek, zabpelyhes sütik, makronen, mézeskali....

Ha kell reci, leírom.

2011. márc. 1. 14:05
A linzer nagyon sokáig el áll,s nagyon finom még puhább is mint frissen..
2011. márc. 1. 14:03

[link]


innen szoktam sütni, tuti kiprobált receptek -képekkel

10. Tücke (válaszként erre: 9. - Micimacko72)
2011. márc. 1. 14:00
ez nálunk is igaz így mindig mindenből dupla adagot csinálok :)
2011. márc. 1. 13:59

Sajnos nálunk 2 napig sem áll el egy süti sem :-)


de pl. sajtos perec, vagy rúd formában, linzerek-ishler. Amiben nincs krém szerintem bármelyik sokáig eltarthato.

2011. márc. 1. 13:58

gyümölcskenyér amit a bede robi csinált pl. az is ha már állt 3-4 napot tök jó poha aznap amikor kész még elég kemény,



ha érdekelnek a recik szívesen leírom őket

2011. márc. 1. 13:57
Minden süti receptje eláll 1-2 hétig! :DD
2011. márc. 1. 13:57
linzer... minnél tovább áll annál puhább, zserbó is eláll 1 hétig is, diós kosárka, kókuszgolyó ha nem tejjel gyúrod össze hanem lekvárral, és annyi cukor se kell ráadásul bele mert édes a lekvár( daráltkeksz , kakaópor, lekvár ami összetartja és a kókuszreszelék amiben forgatod) elviekben a rafeello is eláll mert az meg tejporos, ( 1hétig tuti)a muffin is elég sokáig eláll nekem a gyerek még 1 hetesen is megeszi csak kicsit beteszem a mikroba előtte hogy visszapuhuljon...
2011. márc. 1. 13:54
hókifli, töltelék nélkül, csak diós tésztával
2011. márc. 1. 13:54
diós kosárka
2011. márc. 1. 13:53
Mi még esszük a karácsonyi mézeskalácsot:) De szerintem a legtöbb száraz/lekváros aprósüti jó. Volt olyan, hogy húsvétra maradt még elfekvőben linzer,
2011. márc. 1. 13:50
A mézeset tudom egyedül,de gondolom van még,csak eddig nem ismertem :-)))
2011. márc. 1. 13:50
Olyan sütik receptjét keresem, ami 1-2 hétig is eláll!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook