Olyan sütik receptjét keresem, ami 1-2 hétig is eláll! (beszélgetés)
Nagyon köszönöm mindenkinek a választ :-)
Keresztlányom Dublinban van,és a csomagban amit küldök Neki szeretnék valami "hazait" is tenni.A csomag 1 hét alatt ér ki,és jó lenne ha még ehető lenne ezután is :-))
mézespuszedli,mákos zserbó,almás zserbó,diós kifli,kukoricapehely süti,kókusz kocka,pozsonyi kifli
mézes puszedli:
Hozzávalók: 4 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 25 dkg langyos méz, 5 dkg zsír, 1 cs. mézes fűszerkeverék, 4 evőkanál tejföl, 75 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna
Máz: 4 tojásfehérje, 50 dkg porcukor
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat,nyújtjuk,szaggatjuk és 200 fokon megsütjük. Vigyázz, hamar sül.
A mázhoz kikeverjük a porcukrot a tojásfehérjével, majd ha kihűltek a puszedlik beleforgatjuk a mázba és megszárítjuk. Nagyon finom, puha.
Mákos zserbó :
Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 1 evőkanál porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 cs. élesztő, 1 egész tojás, 2 tojássárgája,tejföl 2-3 kanálnyi.
Töltelék: kb: 30-40 dkg dió, ízlés szerint cukor, citromhéj, baracklekvár
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl).
Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.
Töltelék:
30-40 dkg darált mák, citrom héja, cukor ízlés szerint, szilvalekvár
A tésztát 4 részre osztjuk. Első lap tepsibe, megkenjük lekvárral, rászórunk mákot, és így folytatjuk tovább. Megszúrkáljuk a tetejét, kelesztjük és megsütjük.
Almás zserbó:
Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt, 20 dkg zsír, 1 evőkanál porcukor, 1/2 cs. sütőpor, 1/2 cs. élesztő, 1 egész tojás, 2 tojássárgája,tejföl 2-3 kanálnyi. Négy részre osztjuk.
Töltelék:
1- 1,5 kg alma,10 dkg cukor, dió,1 kávéskanál gyömbér( aki nem szereti tehet bele fahéjat)
Almát megtisztítjuk,daraboljuk majd a cukorral megpároljuk. ha kész turmixoljuk.
Tésztát nyújtjuk,megszórjuk dióval,megkenjük almával. És így tovább amíg elfogy a tészta és a töltelék.
Kelesztjük jó fél órát majd 180-200 fokon megsütjük.
Diós kifli:
60 dkg liszt, 20 dkg dió, 20 dkg zsír, 20 dkg porcukor, 2 tojássárgája. 1/2 cs. sütőpor
összedolgozzuk a tésztát, kisodorjuk, kifliket formázunk, megsütjük és még melegen vaníliás porcukorba megforgatjuk.
lehet a két végét csokiba is mártani.
kukoricapelyhes süti
Olvassz fel kb. 40 dkg csokit és egy kis olajjal hígítsd fel.
csokiba önts kb. bele 25 dkg kukoricapelyhet, jól keverd át. Tegyél halmokat zsírpapírra, mehet a hűtőbe. ha megkötött már lehet is enni.
Fincsi és ropogós.:)
Ez mind nagyon finom, már 20 éve sütöm őket,még lagzikra is!
JAVITÁS
Az édes diós tésztánál amikor a a diós habot rákeneted a tésztára nem kell ujra lekvárral bekenni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Csak a rácsot tenni rá.
Sziasztok!
Nekem eddig az isler volt, ami legtovább elállt. Meg a lekváros-ragasztós linzer.
Sós stangli, vagy pogácsa
1 kg liszt 50 dkg margarin 5 dl tejfől,1 EK só
Tetejére: 1 tojás és valami mag vagy sajt
A fentieket összegyurni, 3-4 órát pihentetni hütőbe, utánna kinyujtani vagy pogácsának vagy stanglinak.
Megsütni hónapokig friss marad.
Édes
Omlós tészta
3 csésze rétes liszt 1 csésze porcukor, 1 margarin
1 sütőpor 3 tojás sárgája, citromhéj, 2 EK tejfől, ezeket jól összeállitani. 2-3 órát hűtőbe tenni. Lehet 2 felé osztani egyikbe 2 EK kakót tenni és ugy hüteni.
Töltelék: 30 dkg dió 20 dkg cukor, citromhéj, vanilincukor, 3 tojás fehérje habbnak, 2-3 dl pikáns lekvár.
A fekete tésztát kinyujtjuk, nagyobb tepsibe rakjuk, lekvárral megkenjük,a darált diót vaniliáscukrot, citromhéját, cukorral összekeverjük ovatossan a habot beledolgozzuk
és a lekvárra kenjük.
A fennt maradt tésztát kinyujtjuk, és centiméter csikokra vágjuk,és berácsozzuk a tepsibelévő tésztára.
Előmelegitett sütöben először 10 percig nagy lángon majd 35-40 percig közepes lángon megsütjük szép pirosra.
Sokáig eláll. Kockára vágom
Linzerek, zabpelyhes sütik, makronen, mézeskali....
Ha kell reci, leírom.
Sajnos nálunk 2 napig sem áll el egy süti sem :-)
de pl. sajtos perec, vagy rúd formában, linzerek-ishler. Amiben nincs krém szerintem bármelyik sokáig eltarthato.
gyümölcskenyér amit a bede robi csinált pl. az is ha már állt 3-4 napot tök jó poha aznap amikor kész még elég kemény,
ha érdekelnek a recik szívesen leírom őket
További ajánlott fórumok:
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Ismeri valaki a HERŐKE nevű "süti" receptjét? Segítsetek.
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Sütőtökkel készült ételek, sütik receptjét várom
- Tudtok olyan aprósüti, keksz receptet, amik dobozban akár 2-3 hétig elállnak és puhák maradnak?
- Olyan süti recepteket keresek, amik több hétig is elállnak