Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ismeri valaki a HERŐKE nevű "süti" receptjét? Segítsetek. fórum

Ismeri valaki a HERŐKE nevű "süti" receptjét? Segítsetek. (tudásbázis)


1 2
60. viza
2014. máj. 18. 16:26

Sziasztok !

itt az eredeti Herőke recept,azért is mondom,hogy eredeti,mert ma láttam a tv-ben ,hogy 1 (Sváb) néni csinálta .


[link]

59. erika1012 (válaszként erre: 58. - Gevi1931)
2010. aug. 27. 21:16
Igen a csörögét én is ismerem, de én nem igazán azt keresem. Ennek a herőkének, papírvékony hólyagos a tésztálya mikor kisül a forró olajban, még forrón kell megporcukrozni hogy ráragadjon, és nagyon törékeny. Ennyire emlékszem a nagyanyám sütötte sütiből, hát ennek keresem a receptjét.
2010. aug. 24. 13:53

Olyan régi a dátum nem érdemeS válaszolni rá



herőcét ismerek az nem másmint=CSÖREGEFÁNK

57. erika1012 (válaszként erre: 56. - E71af41436)
2008. ápr. 8. 21:18
Tiszta röhej, de senki nem tudja az igazinak a receptjét. Már annyit kipróbáltam hogy HERŐKE undorom van, már múltkor apám megkérdezte hogy Már megint herőkét sütsz? Neki is már biztos undora van.Úgylátszik ez a boros herőke recept örökre a sírba szállt a nagymamámmal sajnos.
2008. ápr. 7. 15:02
na sikerült megtalálni a receptet? :)
55. era06
2008. febr. 28. 08:13

Fújott herőce


Gyengébbre gyúrt levestésztát vékonyra kinyújtottak, olvasztott zsírral megkenték és összehajtogatták. Ezt háromszor megismételték és minden hajtogatás között 5-10

percet hagyták pihenni. Derelyevágóval rombusz alakúra vágták és nem túl forró olajban, vagy zsírban kisütötték. Sütés közben a tészta felfújódott, megdagadt. Vaníliás porcukorral megszórták, magában vagy lekvárral fogyasztották

54. erika1012 (válaszként erre: 53. - Sisi200)
2008. febr. 26. 19:15

Szia!

Nálatok rummal, vagy fehérborral készítik?

Én igazábó egy fehérboros receptet keresek.

53. sisi200 (válaszként erre: 40. - Erika1012)
2008. febr. 23. 18:09
Érdekes nálunk herőcének nevezik, ahány ház annyi szokás vagy név? :))
2008. febr. 18. 18:30

Íme egy újabb HERŐKE recept amit ma kaptam:5 db tojássárgája, csipet só, 1 ek cukor, 1 ek rum, 1 nagy ek tejföl, annyi liszt amennyit felvesz, de ne legyen kemény a tészta, inkább kicsit lágyabb.

Kinyújtani késfok vékonyra, derejevágóval felszabni, és forró olajban kisütni.

HA VALAKI KIPRÓBÁLTA KÉREM IRJA MEG HOGY SIKERÜLT!!!!

2008. jan. 28. 20:42

Haaaaaahhhh

Hiába várom én a kedves rokonomtól a HERŐKE receptjét, asszem még egy darabig nem lessz meg. Úgyhogy ismét kérlek titeket, ha hozzájuttok valami HERŐKEszerű csörögeféléhez, akkor írjatok!!!!!!!!

50. 754c7e07c3 (válaszként erre: 49. - Erika1012)
2008. jan. 26. 19:32

Akkor jó. :))

Néha a legegyszerűbb nem jut az eszembe.

49. erika1012 (válaszként erre: 48. - 754c7e07c3)
2008. jan. 26. 17:24
Köszi az ötletet, közben én is rájöttem.
48. 754c7e07c3 (válaszként erre: 47. - Erika1012)
2008. jan. 26. 08:19
A receptek között találsz 2 oldalnyit.
2008. jan. 25. 20:12
Naaaaaaaaaaaaaaaaa valaki írjon már nekem egy jó kis farsangi fánk receptet???!!!!!
46. 754c7e07c3 (válaszként erre: 45. - Dorado)
2008. jan. 23. 20:31
Vagy pogácsaszaggató.
45. dorado (válaszként erre: 44. - Erika1012)
2008. jan. 23. 20:05
Vékony falú pohár pont megfelel a célnak.
44. erika1012 (válaszként erre: 42. - Dorado)
2008. jan. 23. 20:00
Ez végülis ésszerűnek tűnik, hogy ne tekerkessük mert gyűrődik a tészta.Csak akkor valami éles szélű izét kell szereznem hogy eggy nyomásra átvágja a tésztát, mert különben tépni fogom őket ha nincs elvágva egymástól.
43. 754c7e07c3 (válaszként erre: 42. - Dorado)
2008. jan. 23. 18:05
:))
42. dorado (válaszként erre: 41. - 754c7e07c3)
2008. jan. 23. 12:53

Én is így tudom.

Amivel szaggatod a tésztát (pohár vagy nagyobb pogácsaszaggató) nem szabad tekergetni a tésztán, hanem egy gyors mozdulattal lenyomni és kész. Valamint a tésztát nagyon vékonyra sem szabad nyújtani, legalább egy centis legyen.

41. 754c7e07c3 (válaszként erre: 40. - Erika1012)
2008. jan. 22. 20:28
A szaggatáson múlik a szalag. Legalábbis nekem. :))
2008. jan. 22. 18:35
Amíg várom a HERŐKE receptjét, addig nem tudna valaki egy jó FARSANGI FÁNK receptet? Ami szalagos is lessz? Az enyémről, mikor megfordítom az olajban, mindig eltűnik a szalag.
39. erika1012 (válaszként erre: 38. - 754c7e07c3)
2008. jan. 21. 17:03
Még nincs a kezemben,de remélem sikerül megkaparintani.
38. 754c7e07c3 (válaszként erre: 35. - Erika1012)
2008. jan. 20. 19:54
Így már értehető. Remélem megtalálod, és ahogy fentebb olvastam meg is találtad, amit keresel. :))
2008. jan. 20. 18:30

Jóhír!

Hamarosan a kezembe jut az eredeti HERŐKE recept, egy Ceglédberceli rokonomtól, aki megkérdezi a 93 éves anyukájától, aki a világ legfinomabb, és legporhanyósabb HERŐKÉJÉT süti.

Ha meglessz felteszem, és lehet kisérletezni vele.

36. erika1012 (válaszként erre: 32. - E71af41436)
2008. jan. 20. 18:25

Azt sütötted meg a boros receptet?

Ennyire rossz lett?

35. erika1012 (válaszként erre: 30. - 754c7e07c3)
2008. jan. 20. 18:23

Szia


Én Albertirsán lakom, de a nagymamám Ceglédberceli volt, ami kimondott sváb falu, és onnan származik az eredeti recept amit keresek.

Az tuti hogy bor kell hozzá.

34. e71af41436 (válaszként erre: 33. - 3cbdff671e)
2008. jan. 20. 13:03
kemény lett nagyon és az egyetlen ízt,a vaniliás cuki adja,amibe belehempergettem.szóval nem lett jó :(
33. 3cbdff671e (válaszként erre: 32. - E71af41436)
2008. jan. 20. 12:56
Mi a baj vele? Állaga vagy az íze nem jó?
2008. jan. 20. 12:51
én megsütöttem ma...háááááát...szerintem ez ehetetlen....vagy nem tudom,nekem nem sikerült...:(((
31. dorado (válaszként erre: 27. - Erika1012)
2008. jan. 20. 09:18
Ha megsütötted légy szi nyilatkozni, hogy ezt a Pitz-féle recit kerested-e!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook