Ismeri valaki a HERŐKE nevű "süti" receptjét? Segítsetek. (tudásbázis)
Sziasztok !
itt az eredeti Herőke recept,azért is mondom,hogy eredeti,mert ma láttam a tv-ben ,hogy 1 (Sváb) néni csinálta .
Olyan régi a dátum nem érdemeS válaszolni rá
herőcét ismerek az nem másmint=CSÖREGEFÁNK
Fújott herőce
Gyengébbre gyúrt levestésztát vékonyra kinyújtottak, olvasztott zsírral megkenték és összehajtogatták. Ezt háromszor megismételték és minden hajtogatás között 5-10
percet hagyták pihenni. Derelyevágóval rombusz alakúra vágták és nem túl forró olajban, vagy zsírban kisütötték. Sütés közben a tészta felfújódott, megdagadt. Vaníliás porcukorral megszórták, magában vagy lekvárral fogyasztották
Szia!
Nálatok rummal, vagy fehérborral készítik?
Én igazábó egy fehérboros receptet keresek.
Íme egy újabb HERŐKE recept amit ma kaptam:5 db tojássárgája, csipet só, 1 ek cukor, 1 ek rum, 1 nagy ek tejföl, annyi liszt amennyit felvesz, de ne legyen kemény a tészta, inkább kicsit lágyabb.
Kinyújtani késfok vékonyra, derejevágóval felszabni, és forró olajban kisütni.
HA VALAKI KIPRÓBÁLTA KÉREM IRJA MEG HOGY SIKERÜLT!!!!
Haaaaaahhhh
Hiába várom én a kedves rokonomtól a HERŐKE receptjét, asszem még egy darabig nem lessz meg. Úgyhogy ismét kérlek titeket, ha hozzájuttok valami HERŐKEszerű csörögeféléhez, akkor írjatok!!!!!!!!
Akkor jó. :))
Néha a legegyszerűbb nem jut az eszembe.
Én is így tudom.
Amivel szaggatod a tésztát (pohár vagy nagyobb pogácsaszaggató) nem szabad tekergetni a tésztán, hanem egy gyors mozdulattal lenyomni és kész. Valamint a tésztát nagyon vékonyra sem szabad nyújtani, legalább egy centis legyen.
Jóhír!
Hamarosan a kezembe jut az eredeti HERŐKE recept, egy Ceglédberceli rokonomtól, aki megkérdezi a 93 éves anyukájától, aki a világ legfinomabb, és legporhanyósabb HERŐKÉJÉT süti.
Ha meglessz felteszem, és lehet kisérletezni vele.
Azt sütötted meg a boros receptet?
Ennyire rossz lett?
Szia
Én Albertirsán lakom, de a nagymamám Ceglédberceli volt, ami kimondott sváb falu, és onnan származik az eredeti recept amit keresek.
Az tuti hogy bor kell hozzá.
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki a hagyományos puncs mignon receptjét?
- Ismeri valaki a grízleves receptjét?
- Ismeri valaki Buddy Valastro receptjét?
- Ismeri valaki a pisztáciás kosárka receptjét?
- Nagyon szeretném megtudni a "papgallér"nevű süti receptjét!Ha valaki ismeri, írja meg legyenszíves!
- Ismeri valaki a brüsszeli krémes receptjét?