Ismeri valaki a hagyományos puncs mignon receptjét? (tudásbázis)
Én egyszerű mázat szoktam csinálni muffinra,de mignonra is jó.Kb.20dkg porcukorra öntök egy kanál forró vizet meg egy kanál citromlevet alaposan kikeverem,mézsűrűségű legyen.Muffinra öntöm,gyorsan kell díszíteni,mert hamar szárad.
Szerintem nem lehet elrontani,lehet cukrot vagy citromlevet még tenni hozzá.Pár csepp aromával,ételfestékkel szinezhető.
Egy próbát megér.
Bevallom egyszer próbálkoztam ezzel.
A tésztával és a krémmel nem is volt baj, de a máz....úgy elment a kedvem, hogy jó ideje nem készítettem ilyesmit:-(
Sziasztok!
1910-es málladozó könyvből másolom be, én sosem próbáltam, nem szeretem a puncs ízt.
puncsmáz:
25 deka cukrot 1-2 kiskanál rummal addig főzünk, míg éppen szálasodni kezd. Levesszük a tűzről és belekeverjük három tojás keményre vert habját. Pár csepp alkörmössel (ezt nem tudom mi gondolom valami ételszínezék)rózsaszínűre festjük.
Ha a süteményt bekentük vele (mártani is lehet, akkor rácsra kell tenni, hogy lecsepegjen) amint megkapta a mázt azonnal , rögtön kihűlőfélben lévő sütőbe tesszük, hogy megszáradjon.
Hogyan lest fényes a cukormáz?
hogy a sütemények fényüket megtartsák , némileg lehűlt sütőbe -melynek- ajtaját nem csukjuk be egészen- tesszük szárítani kb 5-6 percre, hogy meddig abból látszik, hogy ujjunkat végighúzva nem tapad, hanem tükörsimának érezzük. Konyhagőz újból fénytelenné teheti.
esetleg ha valakit érdekel eme régiség, :) a tésztája is meg van.
a cukrászok nem dolgoznak kis mennyiségekkel, mert nem éri meg.
gondoltam mindenki leosztja magának.
Puncs Mignon
Puncs mignon készítéséhez világos piskóta kapszlit és világos piskóta lapot használunk.
Ajánlott összetétel:
Borítólapok (2 db) 1,20 kg
Piskóta töltelék 2,80 kg
Cukor 1,20 kg
Rum 0,80 l
Víz 1,00 l
Barackíz 0,40 kg
Áthúzó fondant 2.40 kg
A cukorból a vízzel szirupot fôzünk és hagyjuk kihûlni. Hozzákeverjük a rumot és ráöntjük a kockára vágott piskóta töltelékre. Könnyedén összeforgatjuk, hogy lehetôleg a piskóta maradjon a kocka állapotában. A baracklekvárral megkent lapra keretet helyezünk és bele terítjük a tölteléket, rá helyezzük a lekvárral megkent felsô lapot, deszkával letakarjuk és lepréseljük. Néhány órai pihenés után lehet kiszúrni. Kis kerek kiszúrót használunk. Felforrósított lekvárral bekenjük a tetejét és rózsaszínû fondanttal áthúzzuk. Nem kell díszíteni, illetve a saját fondantjával bevonalazhatjuk. Ugyan így készítjük nagyobb kivitelben desszertnek is.
forrás: [link]
Valaki!!! :))
Én is szeretném tudni! :)
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki a HERŐKE nevű "süti" receptjét? Segítsetek.
- A mignon krémjének igazi, "cukrászati" alapreceptjét keresem. Le tudná írni valaki?
- Ismeri valaki a grízleves receptjét?
- A mignon béka receptjét megírná valaki? Köszi szépen előre is.
- Ismeri valaki Buddy Valastro receptjét?
- Ismeri valaki a pisztáciás kosárka receptjét?