Olyan süti recepteket keresek, amik több hétig is elállnak (beszélgetés)
A lekváros linzer omlós sokáig eltartható "Apró sütemény!".
A párom kedvence.A látszat elenére nem túl munkás süti, sokáig eláll.
Én egy zárható dobozban tárolom, csak akkor ragasztóm össze a lekvárral, ha fogyaztani szeretném .
Bármilyen lekvárral finom én sárgabarack lekvárral szeretem.
Akár váratlan vedégek elé is teheted ( tálalhatod ) . Jó étvágyat hozzá! !
Ingredients:
hozzávalók
40 dkg liszt ( vegyesen Rétesliszt és Simaliszt )
1 ráma margarin (25 dkg)
3- 4 evőkanál. Tejföl (annyi amivel jó gyúrható a tészta)
2 db tojás sárgája
1 csomag Sütőpor
10-15dkg porcukor ( ízlés szerint)
1cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja (ha van, de elhagyható, de ezzel finomabb lesz az íze )
ízlés szerint egy ½ kiskanál. só
A tészta tetejére: dió vagy mandula
( csak néhány dkg kell amit összevágunk apróra és kristálycukorral összekeverjük)
1 tojásfehérje ( lazán habnak felverve)
Gyümölcslekvár ( sárgabarack)
Directions:
Elkészítés:
A lisztet a porcukorral a sütőporral összekeverjük, bele reszeljük a citromhéját, és hozzáadjuk a vaníliáscukrot. Majd összemorzsoljuk ezt az egészet a
Margarinnal és hozzáadjuk a tojás sárgákat az egészhez annyi tejfölt, hogy összeálljon a tésztánk jól összegyúrjuk. Ha elkészült akkor nem árt egy kicsit a tésztát pihentetni.
( pihentetési idő tetszés szerint)
Majd egy idő után kétfelé osztjuk a tésztát, és jól lisztezet gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk.( amennyire csak tudjuk kb. 5-8 mm vékonyra) csak annyira lisztezzük a tésztát, hogy az ne ragadjon oda. Linzer szaggatóval kiszaggatjuk az egyik felét a lyukas közepűvel, a másikat a simával.
Egyik fele lyukas közepű lesz: Ezt egyenként megkenünk felvert tojásfehérjével
( a tojásfehérjét nem kell teljesen felverni habnak keményre csak annyira, hogy jól kenhető legyen) a megkent lyukas tésztát egyesével belemártogatjuk az összekevert cukros dióba ( vagy mandulába)
TERMÉSZETESEN: a tészta maradékok többször összegyúrhatóak
Közepesen meleg sütőben szép világos pirosra sütjük, vigyázunk mert könnyen megéghet a tészta.
Ha a tésztánk kisült és meghűlt egyesével összeragasztjuk gyümölcs lekvárral, ha túl kemény a lekvárunk akkor melegítéssel és kevés vízzel előtte átfőzhetjük ( kemény bolti lekvároknál de ez csak ötlet, javaslat )
További ajánlott fórumok:
- Gyüjtsünk poharas/bögrés süti recepteket!
- Mikróban készíthető süti recepteket szeretnék:)
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Zsiradék nélküli süti recepteket keresek!
- Lagzis süti recepteket keresek (bevált, kipróbált recepteket)
- Tudtok olyan aprósüti, keksz receptet, amik dobozban akár 2-3 hétig elállnak és puhák maradnak?