Gyüjtsünk poharas/bögrés süti recepteket! (beszélgetős fórum)
Szia!
Megpróbáltam elkészíteni az általad leírt répatortát, de vagy rosszul csináltam valamit, vagy kifelejtettél valamit. Az olaj és a tojás kevés volt ahhoz, hogy összeálló masszát készítsek, ezért legalább fél bögre tejet kellett még hozzá öntenem.
Egyébként tényleg nem lett rossz a süti. Férjem utálja a répát, de szerencsére nem lehetett érezni benne, így ízlett neki.
Citromos bögrés sütemény:
Nagyon finom pikáns bögrés sütemény, akár hétvégre, akár ünnepekre.
Hozzávalók: másfél bögre liszt, ¾ bögre búzadara, 2 kávéskanál szódabikarbóna, csipet só, másfél bögre cukor, másfél bögre joghurt, 3 tojás, 1 citrom, alufólia.
Sziruphoz: ¾ bögre víz, 1 bögre cukor, 1 citrom.
Első lépésben készítsük elő a tepsit, amiben majd sütünk, és béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Ezután jöhet a tészta.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát, és a sót. Majd vegyünk elő egy másik keverőtálat, és ebbe öntsük össze a joghurtot, a tojásokat, majd reszeljük hozzá a citrom héját, a levét, és egy habverővel jó alaposan dolgozzuk össze. Majd a két tál tartalmát öntsük egybe, és egy fakanállal keverjük össze. A masszát öntsük bele a tepsibe, és 35 perc alatt közép meleg sütőben süssük szép aranysárgára. Amikor megsült, vegyük ki a sütőből, kicsit hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki a sütőből egy tálcára.
Készítsük el a citromos szirupot: a vizet öntsük bele egy lábosba, és helyezzük rá a tűzre. Keverjük bele a cukrot, a citrom reszelt héját, és egy kevés levet, majd szép fokozatosan melegítsük össze. Utána kb. 4-5 percig forraljuk, majd húzzuk le a tűzről. Az így elkészült sűrű szirupot kanalazzuk rá a tésztára, először az egyik felét, majd amikor kissé megdermedt jöhet a másik fele is. Takarjuk le alufóliával és hagyjuk, hogy a máz szépen rádermedjen a sütinkre. A végén vágjuk fel kockára, és akár tejszínhabbal is tálalhatjuk.
A receptbarlangbol masoltam ki.
Bögrés sütemény: Raffaello:
Gyorsan és hamar elkészíthető ez a finom kókuszos bögrés sütemény.
Hozzávalók:
1 bögre kókuszreszelék, 25 dkg margarin, másfél bögre tejpor, másfél bögre cukor, 1 dl víz.
Elkészítés:
A cukrot oldjuk fel a vízben, és egy lábosban feltesszük a tűzre és 3-4 percig összeforraljuk. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a margarint, a tejport, a kókuszreszelék felét. Jól keverjük el, majd hagyjuk kihűlni. A legjobb, ha egy fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Amikor kész van, vizes kézzel kis golyókat formálunk belőle, a közepére tegyünk egy szem mazsolát, vagy mogyorót, és forgassuk bele a maradék kókuszreszelékbe. Tálalás előtt tegyük vissza a hűtőszekrénybe. Nagyon finom csemege, és gyorsan elkészíthető.
Üdv.!
Megcsináltam a sütit,nagyon finom lett,csak nem tudtam rájönni,hogy mennyi az az alacsony hőfok,de kitapasztaltam.
Köszönöm!
Ezt találtam:Sütőtökös-gyümölcsös süti
2 1/4 bögre liszt
2 bögre kristálycukor
2 bögre sült tök
2 tojás
1 evőkanál mézes sütemény fűszerkeverék
2 teáskanál sütőpor
1/2 bögre olaj
1 bögre vagdalt aszalt gyümölcs (mazsola, szilva, sárgabarack)
1 evőkanál tökmag
1 evőkanál napraforgó
csipet só
Elkészítés
A lisztet, a sütőport, a sót és a fűszereket összekeverjük. A tojást összekeverjük az olajjal, a cukorral és a sütőtökkel. Ezt a keveréket hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a magvakat és az aszalt gyümölcsöket is. Tepsibe öntjük, és 190 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük.
Bögrés almás süti
Hozzávalók:
1bögre cukor
1bögre liszt
3egész tojás
1dl olaj
3-4 alma
1mokkáskanál őrölt fahéj
1mookáskanál szódabikarbóna
15dkg dió
Elkészítés:
Az almákat lereszeljük és a levétől kinyomkodjuk.A 3egész tojást simára kavarjuk a cukorral.Majd hozzáadjuk a lisztet,fahéjat,szódabikarbónát,olajat,az almát és jól összekavarjuk.Kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük,durvára tört dióval megszórjuk és forró sütőben,közepes lángon 30-35percig sütjük.
Tanácsok: Aki sokallja a cukor mennyiségét-mint én is-nyugodtan tehet bele kevesebbet is,nem rontja el.
Felvitte: Bianka66, 2008-12-07, 10:25
Ez ugyan nem bögrés, de az arányok egyformák, ezért talán ide kívánkozik.
Sós-sajtos (túróval)
Egyforma súlyú:
- túrót
- lisztet
- zsíradékot
kell összekeverni, sózni. Majd 1 cm-esre kinyújtani, tetejét egész tojással megkenni, reszelt sajtot rá, és megsütni.
Igen,valóban hasonló,de más íz.
Én ezen nem akadtam volna ki,hogy valaki hasonlót tesz fel,főleg,hogy más receptjét dicsértem ezzel.
Szia! Biztosan megsütöm én is a répatortát! Kiváncsivá tettél!
Bögrés mákos (nettről van)
Hozzávalók:
250 g margarin
4 db tojás
2 bögre cukor
1 kis pohár tejföl
2bögre mák
2 bögre liszt
1 cs. vaníliás cukor
3/4 cs. sütőpor
1 bögre: 250 ml
Elkészítés:
A margarint 4 tojással és a cukorral, vaniliás cukorral krémesre keverjük, hozzá keverjük a tejfölt, majd beleöntjük a 2 bögre mákot és a 2 bögre lisztet,és legvégül a sütőport.
Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és 170-180 °C fokon tűpróbáig sütjük. (kb. 30 perc)
Tanácsok:
Tűpróba feltétlenül ajánlott!
Isteni finom :)
Huu ez jó :D
Nincs mérlegem, úgyhogy csak ilyeneket tudok sütni! :S
Bár én egy tálban keverem össze, és 2 db sima 2 decis bögrébe osztva sütöm meg.
De használhatunk természetesen bármilyen mikrózható edényt :)
És kakaó és csoki helyett bármilyen más ízesítést!
Ezt a sütit bögrében kell sütni, MIKRÓBAN :)
4 evőkanál liszt
3 ek cukor
1 tojás
1 kávéskanál sütőpor
2 ek kakaópor
1 tasak vaníliáscukor
3 ek étolaj /olvasztott vaj
tej
étcsoki darabok ízlés szerint
Ezeket a hozzávalókat egy NAGY bögrében összekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Ezután MIKRÓBAN 3-4 percig (tűpróbáig) sütjük.
Már meg is ettük a diós sütit!!!
Köszi az ötletet Neked és mindenkinek!
További ajánlott fórumok:
- Mikróban készíthető süti recepteket szeretnék:)
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Zsiradék nélküli süti recepteket keresek!
- Lagzis süti recepteket keresek (bevált, kipróbált recepteket)
- Gyűjtsünk kínai kaja recepteket!
- Gyűjtsünk együtt diétás recepteket!