Lagzis süti recepteket keresek (bevált, kipróbált recepteket) (beszélgetés)
Nagyon köszönöm lányok a sok ötletet és a recepteket! kezdem is a próbasütéseket :)
mindenkinek minden jót!
Az őszibarack felénk, az Alföldön egy tipikus lakodalmas sütemény. Máskor nem is szokták sütni. Ezt hajnalban kínálja a vendégeknek az új asszony. Bocs, de nincs kedvem már leírni! Ha beírod a Google-ba, hogy őszibarack sütemény, rögtön kiadja, képek is vannak, hogy, hogy kell kinéznie!
Remélem, tudtam segíteni!
Omlós diós kiflicskék: 28 dkg liszt, 21 dkg margarin, 10 dkg darált dió, mandula, vagy mák, 7 dkg cukor.
Összegyúrni, apró kifliket formázni és vajazott tepsiben megsütni. Vaníliás porcukorba forgatni. Ez is nagyon egyszerű, tartós süti.
Diós kosárka:25 dkg margarin, 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 cs. sütőpor, 4 tojássárgája.
A töltelékhez: barackíz, 4 tojásfehérje,v4 evőkanál cukor, 25 dkg darált dió.
Az alapanyagokat összegyúrjuk,és vékonyan a kikent kosárkaformába nyomkodjuk. Közepébe barackízt teszünk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a darált diót. Ezzel a habbal töltjük meg a kosárkákat. Sütőlapra téve közepes hőfokon, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ezután a formákból kiforgatva hagyjuk kihűlni. Nagyon finom, mutatós, igazán lakodalmas sütemény!
2 héttel korábban sütöttük a linzerkarikát, túrós linzert. A diós kosárkát is meg lehet nagyon korán, a kifliket is. Ezek mind elállnak, nem romlandó sütik.
Túrós linzer:25 dkg túró,20 dkg margarin, 30 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 tojás, 1 cs. van. cukor, 1 sütőpor, 1 citrom reszelt héja.
A hozzávalókat összegyúrni, fél órára hűtőbe tenni, majd kb, 1 cm-esre kinyújtani. Tetszőleges formákra szaggatni, sütőpapírral bélelt tepsiben alacsony fokozaton kb. 10-15 percig sütni. Ha kihűlt, olvasztott csokival megcsorgatni. Egyszerű, finom, sokáig eláll. Írom a többit is majd!
Igaz, hogy nem lakodalomra sütöttem, de nézz szét a naplómban, hátha találsz kedvedre valót.
Pl. őszibarack 512-es bejegyzés
puncsszelet 507-es
kókuszkocka 498-as
bohókás csigák 474-es.
Most hirtelen ennyi, ezek mind elkészíthetők előre, de szerintem találsz még köztük ötletet.
Én pár napja ezt készítettem el.
kiválló így ahogy van, és kb 2 nap után lett a legfinomabb ... megpuhult. :)
A pudingos megoldás nagy ötlet!
Vendégváró sütemény: két barna lap között egy piskóta és köztük főzött krém, mutatós, finom☺
Sok sikert a sütögetéshez!
Köszönöm!
a túrós linzert nem ismerem, diós kosárkát most hogy így mondod, ettem már, de receptem nincs. Az őszibarack is egy süti? olyan mint a barackmag?
Melyiket sütöttétek két héttel hamarabb? :)
Hmmm...
Barack, imádom! :)))
Meg a színes kuglóf!
Haj! Nincs párja!
Lakodalmi kiskifli,nyomkódos sós, kisperec, hókfili, mézespogácsa, hókifli, kosárka, kókusz tekercs, mákos béles, dióm, öszibarack, barack mag.
Sós sütiként nálunk azért a első hármat sütik mert azok nem mindenapiak és szépek kinézetre a pogácsa nem olyan ünnepi .
Szia!
Sajtos rudat/pogácsákat meg lehet előre sütni. A mézes krémes is nagyon finom, azt meg direkt előbb meg kell sütni. Zserbó...más most nem jut eszembe. Ja, mondjuk csinálhatsz virslis falatkákat kelt tésztával...
Sziasztok!
látom már régen volt hozzászólás, azért kérdeznék, hátha jön válasz :)
A tesóm (július 2-i)lagzijába elvállaltuk a sütemények sütését, most gyűjtögetjük a recepteket, hogy legyen idő még kipróbálni is őket.
jól jönnének olyan süti (édes és sós) receptek, amelyek pár nappal hamarabb is elkészíthetőek.
előre is köszönöm! (priviben is jó)
...ja és a neten számtalan recept van, nem véletlenül itt kérdezek, kipróbált recepteket keresnék :) és persze minden ötletnek is örülök.
További ajánlott fórumok:
- Cigánymeggyet szeretnék eltenni télire, ötleteket és bevált recepteket várok hogyan!
- Zepter edényeket vásároltam, tud valaki jól bevált recepteket?
- Bevált sültkacsa recepteket várnék, ti mivel fűszerezitek?
- Kökény felhasználásához keresek bevált recepteket!
- Bevált fogyókúrás recepteket szeretnék, ami kíméli a gyomrot, de fogyni is lehet tőle.
- Süti üvegben karácsonyra - diétásan. Bevált recepteket írnátok?