Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Bevált sültkacsa recepteket várnék, ti mivel fűszerezitek? fórum

Bevált sültkacsa recepteket várnék, ti mivel fűszerezitek? (beszélgetés)


26. ronka (válaszként erre: 25. - Gevi1931)
2013. aug. 10. 18:19
Én is hasonlókép fűszerezem.
2013. aug. 10. 16:13
A kacsát kizárolag majorannával és bors, sóval tudom elképzeni.!
24. kagylo30 (válaszként erre: 23. - Fehér csoki)
2011. jún. 23. 18:56
Ezen meg én lepődök meg.....
23. fehér csoki (válaszként erre: 22. - Kagylo30)
2011. jún. 23. 17:29
az fincsi ez valami új hagyma vagy csak én nem hallottam még?Irtó vicces tényleg :(
2011. jún. 18. 23:20
Só,és foghagymát teszek bele,vizet öntök alá,ami zsírt kienged azt meg elteszem.
21. fehér csoki (válaszként erre: 15. - Sirga)
2011. jún. 15. 10:51

Víz ez nem rossz ötlet ,ma vettem kacsát és rákerestem itt a fórumon mindenki olyan magabiztosan ír a sütésről ,csak én félek tőle:(

A hentesnél is a pénztárosnő nevetett neki sem az erőssége:D

2010. jan. 20. 08:11
Én néha teszek mellé felcsíkozott sárgarépát, karikára szelt paradicsomot, hagymát. Utána a sok zöldségtől a kacsazsír is fenséges lesz.
2009. okt. 14. 13:21
Probaljatok ki.Egy barna zacskoba tegyetek a soval,borssal,kis majorannaval befuszerezett kacsat.A hasuregebe tegyetek,vagy 1 voroshagymat,vagy egy almat.A zacsko szajat vizezzetek be,ugy konnyen lehet feltekerni,hogy a gozok,ne jojjenek ki.A ferjem igy szokta sutni,a husveti sonkat is/zacskoban/
2009. okt. 14. 13:02
Én fokhagymával szoktam megtűzdelni a sütés elöti napon.Só-bors.Majd nem vizet öntök a zsiradék mellé, hanem vörösbort a sütéskor.Fóliában sütöm,majd ha megpuhult, anélkül ropogósra sütöm.
17. tnde (válaszként erre: 10. - 021a029148)
2009. okt. 14. 11:06
Bocsi,hogy most válaszolok. Az a kacsától függ.A zacskón keresztül szoktam szurni egy fogpiszkálót, ha könnyen belemegy akkor szoktam kivágni a zacskót, és tovább sütöm,mig szép piros lesz,a saját levével öntözgetem.
2009. okt. 14. 09:20

Zsálya! Ráadásul segíti a zsír lebontását. ;)

Most érdemes ilyen teát inni, mert jó torokfájásra és az izületekre is!

15. Sirga
2009. okt. 14. 09:16
Varma tálban szoktam megsütni, egyben. Annyi a titka, hogy megszórom ételízesítővel, meg - a tál haszn. ut.-a szerint - a kacsa alá öntök kb. 2 dl vizet. Imádjuk! :)
14. Nikice
2009. okt. 14. 09:00
Annyina mondjátok, hogy fokhagyma, hogy legközelebb úgy csinálom.
2009. okt. 14. 08:57
Mesterszakácstól tanultam: a kacsa íze akkor jön ki a legjobban, ha minél kevesebb fűszert használsz. Ő azt ajánlotta, hogy só és fokhagyma, semmi más.
12. Nikice (válaszként erre: 10. - 021a029148)
2009. okt. 14. 08:55
Darabokban sütöm, nem egészben, úgy másfél órán át párolom fólia alatt kb 190 fokon, és után sütöm pirosra, az is majd ugyanennyi idő (végén 210 fokon még egy picit), közben a levével locsolgatom.
11. Nikice
2009. okt. 14. 08:54

Én csak sózom :)

Szoktam mellőle kivenni zsírt és abban külön dinsztelek almát, amire még egy kis fahéjat, mézet teszek.

Mellé lilakáposztát szoktunk párolni, az isteni!

És hagymás tört krumplit, amit szintén még meg lehet locsolgatni a kacsa zsírjával.

10. 021a029148 (válaszként erre: 9. - Tnde)
2009. okt. 14. 08:50
És így mennyi ideig kell sütni?
9. tnde
2009. okt. 14. 08:47
A sütőzacskót próbáltátok már? Nagyon ajánlom.Ugyanugy kell füszerezni mint máskor,csak nem kell egyáltalán zsiradékot hozzá rakni.A saját zsirjában és levében sül meg.A zacskóba rakok mellé hagymát,fokhagymát, én a füszerezést megoldom, ami van otthon mindenből egy kicsit,összerázom és kivül belül jól megszoróm.A friss rozmaringot,meg a sülés vége felé,mikor kivágom a zacskót akkor teszem rá.
8. agis
2009. okt. 14. 08:39
Én majorannával és sóval ízesítem, illetve a kacsát körberakom almával (negyedbe vágva) alá krumplit és hagymát karikázok, fólia alatt másfél órát, fólia nélkül további 20 pecet sütöm....
7. tnde
2009. okt. 14. 08:12
Egyben akarod sütni, vagy darabokban?
2009. okt. 14. 08:09
Majorannát a belső (bőr nélkülli részre), és só, bors, fokhagyma.
2009. okt. 14. 08:06
Én a Kotányi féle Grill fokhagymás fűszersót használom, nagyon bevált:)
2009. okt. 14. 07:26
Sózom és sok fokhagymát teszek mellé (köré)
3. kattyus (válaszként erre: 2. - Kattyus)
2009. okt. 14. 07:13
Meg persze sózom is:)
2009. okt. 14. 07:12
Én csak fokhagymával szoktam. Nekem a kacsa úgy az igazi:)
2009. okt. 14. 06:56
vendégség jön, köszi

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook