Mikróban készíthető süti recepteket szeretnék:) (beszélgetős fórum)
Mákfelfújt
Hozzávalók:
kb. 8 adaghoz:
A felfújthoz:
2 dl tej
15 dkg darált mák
10 dkg cukor
1 csipet őrölt fahéj
4 dkg liszt
3 tojás
3 evőkanál rum
2 dkg vaj
Az öntethez:
1 üveg magozott meggybefőtt (kb. 40 dkg)
2 evőkanál főzés nélküli csokoládékrémpor
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, ha forr, beletesszük a mákot, a cukrot, a fahéjat és a lisztet. Pár percig kíméletesen gyakori kevergetéssel összefőzzük, majd kihűtjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, és a hideg mákba keverjük a tojások sárgáját és a rumot. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákmasszába forgatjuk, vigyázva nehogy nagyon összetörjön. Kivajazunk közepes nagyságú kávéscsészéket (kb. 1 dl-es), és háromnegyedig töltjük a masszával. Kettesével a mikróba tesszük, és 650 W fokozaton 2 percig főzzük. Ha kész, tányérra borítjuk és a csokoládés meggyel tálaljuk, díszíthetjük citromfűvel is. A csokoládés meggyhez kikeverjük a pudingport a meggylével, majd belekeverjük a meggyet.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 25 perc múlva
1 adag: 284 kcal
Mák helyett elkészíthető dióból, mogyoróból, mandulából is!
Sziasztok!
A mindmegettén találtam két receptet. A kuglófot már próbáltam, nagyon finom (végül nem mikróban készítettem, mert nincs szilikonos formám), a túrós még csak tervben van, de az is jónak tűnik.
Sacher kuglóf mikróban
Hozzávalók:
• 1 kis pohár tejföl (a tejfölös poharat használjuk mércének)
• 1 pohár liszt
• 1 pohár cukor
• 1/2 pohár étolaj
• 1 pohár instant kakaópor
• 1 pohár darált dió
• 1 csomag sütőpor
• kevés rum
• 2 db tojás
Valamint:
• baracklekvár
• csokoládé
Elkészítés:
A hozzávalókat konyhagéppel vagy mixerrel jól összekeverjük, majd a masszát egy mikrós (szilikonos) kuglófformába öntjük. A legnagyobb fokozaton 10 perc alatt megsütjük. Feljön nagyra, könnyű tésztát kapunk.
Még melegen bevonjuk felmelegített baracklekvárral és olvasztott csokival (mikróban is lehet olvasztani).
Mikrós túrós
Hozzávalók:
• 25 dkg túró
• 1 pohár tejföl
• 8-10 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1/2 citrom reszelt héja és 2 nyomásnyi leve
• 2 kisebb tojás
• 3-4 evőkanál búzadara
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, a dara miatt 20 percig állni hagyom. Margarinnal kikent lapos jénaiba vagy mikrózható porcelánba öntöm, és 15 percig kb. közepes teljesítményen mikrózom. Cikkekre vágva, pikáns dzsemmel vagy eperraguval (most fagyasztottból) tálalom.
Fahéjas Aprósüti
Hozzávalók:
-100 g puha vaj
-2 ek cukor
-1 tojás
-3,5 dl liszt
-0,5 csomag sütőpor
-őrölt fahéj
A cukrod habosra keverjük a vajjal, hozzákeverjük a tojást, a fahéjat, a sütőport, és a lisztet.
Ezután a tésztából kis golyókat teszünk egy lapos tányérra, vagy a mikró lapjára. A golyókat laposra nyomjuk, majd kb 3 percig magas fokozaton sütjük. (az idő mikrónként eltérő lehet, ki kell tapasztalni)
Kipróbált recept, lehet a fahéjat más ízesítővel helyettesíteni (pl diósan vagy kakaósan is nagyon fincsi:D)
Én mindet úgy készítettem ahogy le volt írva.Nagyon finom lett!
Köszönöm:)
Megvátad, hogy kihüljön?
Most, hogy kezd hűlni, kicsit szivacsos... :S
Szerintem több olaj kell bele és rendesen csapott evőkanál kell, nem az a kicsitpúpos, mint amekkorákat én adagoltam.
Ha kipróbálnád még egyszer, próbáld kicsit több olajjal, mittomén +1 ek, és kicsit kisebb fokozaton.
Nekem jó lett. :)
Azaz majdnem, mert kicsit keveseb cukrot és több kakaót tettem bele, mondván, hogy cukrozott a kakaóm - csak ilyen volt itthon. De így nem elég édes. :S
Felemnek nagyon ízlik!!!
Most készül. :)
A 3 prcet kevésnek ítéltem, 750 wattos a mikróm, meglátom, mit művelnek egymással 4 perc alatt... :)
Sziasztok!
A szódabikarbónából is ugyan annyi kell, mint a sütőporból?
a legjobbak erre és egyáltalán a mikróban való főzésre a hagyományos jénai tálak.
Vannak mikróba való edények is, de ezek annyira vékonyak, hogy egyetlen ütődés és kész :(
viszont nem olcsók, ezért leszoktam róluk.
Ühüm...
És ezt milyen tálban szokás betenni?
MIKRÓ TORTA
-4ek liszt
-4ek cukor
-3ek olaj
-3ek tej
-1ek kakaó
-1/2ek sütőpor
Ezeket mind összekeverni, 3percig 7-800 watton mikrózni.
sziasztok,
most sajnos nem érek rá beírni, de van jó pár receptem, főleg egyet használok ebből, majd estére beírom ide.
ez egy gyümölcsös süti, igen finom és gyors és sokfajta gyümölcsből készül.
A kakaós bögréset én nem ismerem, ha kérhetném mégis feltennétek ide? :d
előre is köszi :D
További ajánlott fórumok:
- Gyüjtsünk poharas/bögrés süti recepteket!
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Zsiradék nélküli süti recepteket keresek!
- Lagzis süti recepteket keresek (bevált, kipróbált recepteket)
- Milyen sós sütit készíthetnék?
- Pulykamellből készíthető karácsonyi recepteket szeretnék kérni