Milyen sós sütit készíthetnék? (tudásbázis)
olyasmi lesz, mint a kakaós csiga?
Ennyire vékony szeletekre kell vágni?
Bocsi, kicsit el voltam.
A receptjeim közt találsz viszonylag egyszerű, gyors, sós sütiket (sörkifli, illetve sajtos rúd vagy bármi).
Tényleg gyorsan, könnyen "összehajinthatók", zacskózva napokig elállnak.
A lányom "másnaposan" szereti őket. Szoktuk is "ótani" rendesen, te vagy másnapos, vagy a süti tegnapi? Nem mindegy!
Nagyon jónak tűnik, talán még ma össze is kellene gyúrni a holnapi sütéshez!
Köszi a receptet.
Kár, hogy csak sajtod van, mert ajánlanék egy isteni sörkifli receptet. A sajt kellene hozzá!
Ha esetleg mégis elszánod magad és bevásárolsz, akkor a következő hozzávalókra van szükséged.
1/2 kg liszthez kell 20 dkg RAMA (összemorcsikálva), 1 egész tojás, 1 dl langyos, picit cukros tejben megkelesztett 5 dkg élesztő, 3-4 evőkanál joghurt, vagy tejföl. Összedolgozva könnyű puha tészta lesz belőle.
Pici időre, hűvösre kell tenni. Csupán addig, amíg össze nem keverünk egy másik margarin kockát 1 csapott evőkanál sóval.
Le kell reszelni 10-15 dkg sajtot.
Két sütőlapra sütőpapírt teszünk.
A tésztát 4 egyenlő részre kell osztani.
Kerekre kell nyújtani, kb. 3-4 mm vastagra.
A kinyújtott tésztára óvatosan vékonyan rá kell kenni a habosra kikavart sós margarin negyedét.
Meg kell szórni a reszelt sajt negyedével.
Ha mindez megvan, szépen cikkekre szabdaljuk.
A cikkeket laza mozdulattal fel kell sodorni, az így elkészült kiflit felvert tojásba belemártani és a sütőlapra ráhelyezni. Egy körlapból 10-12 db kiflit sodrok fel.
Mindezt ugye még háromszor megismételve lassan , de biztosan megtelik mind a két sütőlap.
A sütőt 180 fokra légkeveréssel felmelegítem, majd mindkét sütőlapot behelyezve (5 perces összekapatás) után után még 25-30 percig 160 fokon szép pirosra megsütöm.
Szóval ez valami isteni. Szeretettel ajánlom!
Sajtos csigák:
A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
1 teáskanál só
fél csomag sütőpor
1 kis pohár tejföl
A krémhez:
25 dkg sütőmargarin
pici só
30 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A tészta alapanyagait összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk. Egyenként vékonyra nyútjuk, rákenjük a krém 1/4 részét, és föltekerjük, mint a bejglit.
A krémhez a margarint mikróban megpuhítjuk, a sóval kikeverjük, belekeverjük az apró lyukú reszelőn reszelt sajtot.
A kész tekercseket egy éjszakára hűtőbe tesszük. Reggel 3 mm vékony szeleteket vágunk belőlük, melyeket lefektetve sütünk meg sütőpapíron 10-12 perc alatt, szalmasárgára.
Megjegyzés
Nagyon finom és mutatós, sós, kekszszerű sütemény.
elolvastam a sós sütis recepted, és látom, soproni vagy))
egy éve még én is az voltam,de én lökött eljöttem Budapestre lakni(((((((((((
Látom, te is olyan vagy mint a vándormadár, én is sorolhatnám a városok nevét,de még lehet hogy visszamegyek!
hiányzik Sopron!
üdv!
5 dkg sajt,5 dkg liszt,5 dkg margarin,1 db tojás
összegyúrod
ha lágy lenne a tészta,akkor adj még hozzá egy kis lisztet
kinyújtod
formázd kedved szerint /rúd,perec/
a tetejét kend meg tojással,szórhatsz rá köménymagot,vagy bármi mást
előmelegitett sütőben kb. 10 percig,vagy tűpróbáig sütöd
Sziasztok!
Rámtört az érzés, hogy sütnék valamilyen sós sütit, de nem tudom, hogy mit. A probléma forrása, hogy csupán 5 dkg sajt van itthon.
További ajánlott fórumok:
- 5 hónapos múlt a kislányom!Milyen kajcsit készíthetek neki házilag?
- Fába égetett mintát hogyan készíthetek (milyen égető szerszámmal) itthon házilag?
- Csirke és disznóhúsból milyen diétás vacsora készíthető?
- Bacon szalonnából és csirkecombból milyen finomságot készíthetnék holnap ebédre?
- Kókuszlikőrből milyen koktél készíthető?
- Ringló-szerű szilvából milyen sütit készíthetek?