Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Csirke és disznóhúsból milyen diétás vacsora készíthető? fórum

Csirke és disznóhúsból milyen diétás vacsora készíthető? (tudásbázis)


17. 9d7907a17a (válaszként erre: 13. - 6f257fd90e)
2013. ápr. 3. 18:04
Ha száraz a hús és olivaolajat vagy mangalica zsírt használsz akkor teljesen rendben van.
16. 9d7907a17a (válaszként erre: 9. - 6f257fd90e)
2013. ápr. 3. 18:03
persze
15. 6f257fd90e (válaszként erre: 14. - Böbusz)
2013. ápr. 3. 15:32
Köszi szépen, megnézem mindenképpen! Szia :)
2013. ápr. 3. 15:25

Van egy receptes naplóm, abban is találsz sok finomat. :)

Ha szeletelhető a sertéshús, akkor van egy egyszerű rostélyos receptem. :) Fedő alatt hamar elkészül.


Meló után elég lesz még főzőcskézni!

Kitartást hozzá! :)

Szia!

2013. ápr. 3. 15:21
Azt hiszem, valami olyasmi lesz, hogy a disznó egy részéből pörkölt, a csirkét felszelem szeletekre és megpárolom fóliába csavarva, sütőben. Csak azért a pörkölt nem valami diétás kaja :D
2013. ápr. 3. 15:14
A lényeg, hogy ne legyen nyers... mert azt nem jó sokáig tárolni a hűtőben. :)
11. Böbusz (válaszként erre: 10. - 6f257fd90e)
2013. ápr. 3. 15:14

Én még soha nem fagyasztottam le, de ha a pörköltöt le lehet... akkor talán azt is. :)

A sült hús sokáig eláll a hűtőben. Szerintem 4-5-6 nap múlva sincs baja!

2013. ápr. 3. 15:10
Még valami eszembe jutott... sült húst lehet fagyasztani/nagyon alacson hőmérsékleten hosszabb ideig tárolni?
9. 6f257fd90e (válaszként erre: 8. - 9d7907a17a)
2013. ápr. 3. 15:07
Én paradicsomlét is szoktam rá tenni, mehet az is?
8. 9d7907a17a (válaszként erre: 7. - 6f257fd90e)
2013. ápr. 3. 15:07
zsiradék nélkül, rántás nélkül, bulgurral
2013. ápr. 3. 15:06

Köszi szépen a válaszokat és ötleteket :) A vendégek nagyon jó ötlet lenne, ha nem dolgoznánk este 8-9-ig, olyankor meg még ágyba esni is alig van idő sajnos:(


A töltött kápsztát hogy csinálod diétáson?

2013. ápr. 3. 15:00
Én a disznóból székelykápit vagy töltött kápit főznék, mindkettőt lehet diétásan is elkészíteni, és a hűtőben elálldogáll egy darabig, a csirkét pedig bepácolnám(olajos-fűszeres)pácban, az is időnyerés és bármikor süthetsz belőle..
2013. ápr. 3. 14:56
Állítólag, ha jó minőségű étolajat öntesz a húsra, pár napig eláll a hűtőben.
4. Böbusz (válaszként erre: 1. - 6f257fd90e)
2013. ápr. 3. 14:55

Szia!

Én a disznó husiból fasírtot készítenék, szigorúan zsiradék hozzáadása nélkül, sütőpapíron sütve, tepsiben, sütőben. Áztatott kenyér és zsemlemorzsa helyett zabpelyhet adnék hozzá. :)

/Páromnak hamburgert készítenék belőle, ez nálunk alap. :D/

A csirkehusit megpárolnám. Vagy ha darabokban van (szárny, comb, ilyesmi), akkor fűszersóznám és sütőzacskóban kisütném. Zsiradék hozzáadása nélkül. 4-5 nap múlva is hibátlanok! :)

2013. ápr. 3. 14:54
leves, pörkölt, zöldséges ragu, brassói, natur szelet, egészben sült sertés valamilyen mártással esetleg töltve, bolognai, csirkés rizotto
2. bd55e3f068 (válaszként erre: 1. - 6f257fd90e)
2013. ápr. 3. 14:52

Raguleves.


Hívjatok vendégeket!

2013. ápr. 3. 14:49

Sziasztok,


A húsvéti eszem-iszom után nálunk is nagyon sok ennivaló megmaradt, még mindig azt eszegetjük, kisebb-nagyobb kedvvel. A problémám az az 1 kg disznó- és 1kg csirkehús, ami hétfőn nem fért be a fagyasztóba, és azóta a hűtőben dekkol. Ma mindenképpen el kellene készítsem valahogy, mivel tartok tőle, hogy megromlik (még semmi baja egyelőre). Ti mit ajánlatok, mit lehetne készíteni belőle?


A következőket kell figyelembe vennem:

- diétázom, lehetőleg csak egy kevés levest eszem 6 után, és kerülöm az olajban sült dolgokat

- ketten vagyunk a párommal, plusz a kutya (ő családtag)

- a hűtőben van még kb fél kg rántott hús, fasírt, böffsaláta és néhány töltött káposzta

- a fagyasztóba már nem fér be a hús.


Van valami ötletetek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook