Csirke és disznóhúsból milyen diétás vacsora készíthető? (tudásbázis kérdés)
Van egy receptes naplóm, abban is találsz sok finomat. :)
Ha szeletelhető a sertéshús, akkor van egy egyszerű rostélyos receptem. :) Fedő alatt hamar elkészül.
Meló után elég lesz még főzőcskézni!
Kitartást hozzá! :)
Szia!
Én még soha nem fagyasztottam le, de ha a pörköltöt le lehet... akkor talán azt is. :)
A sült hús sokáig eláll a hűtőben. Szerintem 4-5-6 nap múlva sincs baja!
Köszi szépen a válaszokat és ötleteket :) A vendégek nagyon jó ötlet lenne, ha nem dolgoznánk este 8-9-ig, olyankor meg még ágyba esni is alig van idő sajnos:(
A töltött kápsztát hogy csinálod diétáson?
Szia!
Én a disznó husiból fasírtot készítenék, szigorúan zsiradék hozzáadása nélkül, sütőpapíron sütve, tepsiben, sütőben. Áztatott kenyér és zsemlemorzsa helyett zabpelyhet adnék hozzá. :)
/Páromnak hamburgert készítenék belőle, ez nálunk alap. :D/
A csirkehusit megpárolnám. Vagy ha darabokban van (szárny, comb, ilyesmi), akkor fűszersóznám és sütőzacskóban kisütném. Zsiradék hozzáadása nélkül. 4-5 nap múlva is hibátlanok! :)
Raguleves.
Hívjatok vendégeket!
Sziasztok,
A húsvéti eszem-iszom után nálunk is nagyon sok ennivaló megmaradt, még mindig azt eszegetjük, kisebb-nagyobb kedvvel. A problémám az az 1 kg disznó- és 1kg csirkehús, ami hétfőn nem fért be a fagyasztóba, és azóta a hűtőben dekkol. Ma mindenképpen el kellene készítsem valahogy, mivel tartok tőle, hogy megromlik (még semmi baja egyelőre). Ti mit ajánlatok, mit lehetne készíteni belőle?
A következőket kell figyelembe vennem:
- diétázom, lehetőleg csak egy kevés levest eszem 6 után, és kerülöm az olajban sült dolgokat
- ketten vagyunk a párommal, plusz a kutya (ő családtag)
- a hűtőben van még kb fél kg rántott hús, fasírt, böffsaláta és néhány töltött káposzta
- a fagyasztóba már nem fér be a hús.
Van valami ötletetek?
További ajánlott fórumok:
- Otthon készíthető, előállítható, termelhető dolgok, amiért kár lenne a hipermarketbe menni!
- Hogyan készíthetek gyorsan és finoman májgaluskát?
- 5 hónapos múlt a kislányom!Milyen kajcsit készíthetek neki házilag?
- Hogyan készíthetném a bőröm a fogyásra?
- Mit készíthetnék egész csirkéből?
- Bacon szalonnából és csirkecombból milyen finomságot készíthetnék holnap ebédre?