Otthon készíthető, előállítható, termelhető dolgok, amiért kár lenne a hipermarketbe menni! (beszélgetés)
A szorzótáblát mi franciakártyával gyakoroltuk. A tízest és a betűs lapokat ki kell venni a pakliból. Ezután egyesével szépen felfordítani, amilyen szám van rajta, azt meg kell szorozni az aktuálisan tanult számmal. Ha épp a hármas szorzótáblát tanulja a gyerek, akkor hárommal.
Nehezített változat, mindig a két utolsó kártyát kell összeszorozni.
Az én gyerekeim azon versenyeztek, hogy ki tudja hamarabb, kevesebb hibával lerakni a paklit. :) Stopperrel mérték az időt.
szép képeslapokból 2-24 darabos kirakós
nagyobb kartonképekből ugyszint lehet, de ott már vigyázni kell a darabszám maximalitására...
borítékokban tárolni, egy jó méretű cipősdobozban, rengeteg elfér belőle
nagyobbaknak:
szorzó-benfoglaló tábla gyakorlásához
dominó,
kirakós, memória, párosítós (ezt csak max-24 darabos mennyiségbe)
nyelvtauláshoz:
szókártyák (kétoldalas)
társasjátékozáshoz is nagyszerű....
dobókocka helyett... 6-ból amennyit eltalál annyit lép... ha mind a 6 sikerült, dobókockával Bónusz dobást kap
megszáradt zsemlét kockára vágok és megsütöm tepsiben krémlevesekhez nagyon jó
sima szappant beledobok 5 dl vízben és ázni hagyom időnként átkeverem jól elázzon,ezzel a krémmel kenem be az ingek nyakát,
ha törlőt akarok kifehéríteni a szappan krémet oldom fel meleg vízben és sima hipót öntök hozzá,hófehérek lesznek a törlők tőle.
Jó ez a fórum!
Én tortákat készítek itthon, péksüteményeket, lekvárokat, befőtteket, túrót, vajkrémet...
?????
hogy készíti, szerezd meg légyszi és írd ide le ! köszi!
Ez nagyon jó...házi szederszörp, és tea...
Én is kérek!
bodzalekvár nagyon finom,
arra kell figyelni, egy idős néni mesélte, hogy csak fekete bodza hasnálható, és egyszerre csak keveset szabad belőle enni...
Ez tök jó fórum...
Nekem a kiskert jut eszembe...
Sok minden megtermelhető...
Ráadásként jó lenne, ha beindulna egy termelői lánc, hogy a magyar terményeket vásárolhassák meg azok, akik itt élnek, egymástól, így a vagyon is itthon maradna és nem vándorolna kifelé...
Én panelben lakom, itt sok mindent nem lehet megtermelni, max egy-két gyógynövényt az ablakban... (citromfű, menta, petrezselyem, snidling, ezt minden évben beszerzem anya kertjéből :D )
Chips- krumpliból, mi nem csak kereket, de ropit is szoktunk sütni:)
Turmixok: tej, joghurt, gyümölcsök
Gyümölcslé, gyümölcsből, a megmaradt gyümölcshús, jó lekvárnak frissen...
vagy cukorral felfőzve későbbre is...
Kefír, joghurt, tejből, frissen gombák, segítségével... (Szapora és osztogatni kell)
Fasírt, Rántott húsi, különbőző panírozott zöldségek, gombócok... itthon elkészítve, táncán lefagyasztva, majd zacsizva...
Én így készítem: Egy 5 literes üvegbe belerakok 1kg szeletelt almát (héjastól), 2dl mézet, majd felöntöm annyi langyos vízzel, hogy még 1 tenyérnyi rész maradjon. Vászon ruhával lekötöm és meleg helyre teszem. Néhány nap múlva forrni kezd, később a tetején vékony, majd egyre vastagodó bőrszerű hártya képződik- ez az ecetágy-,amit 1 kanállal meglazítok, hogy az üveg aljára süllyedjen. Az üveget most már hűvösebb,sötét helyre teszem, és 6-8 hét múlva műanyagcsővel leszívom róla az ecetet.
Minél tovább hagyom állni, annál erősebb lesz az ecet. A visszamaradt ecetágyra ismét teszek 1kevés almát, héjat, mézet és felöntöm langyos vízzel. Így állandóan van almaecetem.
Lehet füszerekkel készíteni pl:kapor,csombor,tárkony,bors,kömény,citrom,zeller,lestyán, petrezselyem ....
Megéri kipróbálni!!!
Vágjunk össze almahéjat és tegyük egy nagy befőttesüvegbe. Tegyünk rá annyi vizet amennyi duplán ellepi. Vagyis ha 4 ujjnyi az alma, akkor 4 ujjnyira lepje el a víz. A vizet megmérjük és tizedrésze annyi
cukrot teszünk bele.
Kössük be a tetejét gézzel, vékony tüllel és hagyjuk állni 10 napig meleg helyen. Ezután leszűrjük. Ha leülepedett, újra leszűrjük. Kész is van.
Salátákba, főzelékekbe, hajhullás ellen, ruhaöblítésre, vízkőoldásra, tisztítószer a háztartásban.
Kiváló fogyókúrás szernek tartják, mivel rendszeres fogyasztása esetén meggátolja a felesleges zsírok lerakódását. Bőrszépítő hatású, harmonizálja az immunrendszert.
Köszi:))) A férjem most is oda vette az irányt:))
Hihetetenül sok hasznos dolog lett itt közzé téve, alig várom, hogy kipróbáljak közülük egyet-egyet:))
További ajánlott fórumok:
- Tudtátok h van a T..CO hipermarket próbafülkéjének tükre mögött kamera?
- Hogyan készíthetek gyorsan és finoman májgaluskát?
- 5 hónapos múlt a kislányom!Milyen kajcsit készíthetek neki házilag?
- Szerintetetek mennyire használható a hipermarketekben kapható "Leg Magic", érdemes érte annyi pénzt kiadni?
- Hogyan készíthetném a bőröm a fogyásra?
- Van itthon egy nagy fej nyers káposztám, mi finomat készíthetnék belőle?