Zsiradék nélküli süti recepteket keresek! (beszélgetős fórum)
Gesztenyepüré, gyümölcskocsonya;
Van egy süti, nem tudom a pontos receptjét, de piskóta, rajta vanília- vagy túrókrém, gyümölcsdarabok és rá a gyümölcskocsonya.
Van egy alapreceptem jóféle, habkönnyű süteményhez:
6 tojásfehérje, 18 dkg porédesítő, 14 dkg liszt. Kemény habbá vered a fehérjéket egy csipet sóval és mindent óvatosan beleforgatsz. Alacsony hőfokon kell sütni.
-ha teszel bele 2 ek kakaóport, akkor csokis
-a kakaósba reszelsz némi narancshéjat és narancsos-csokis
-ha teszel bele olajos magvakat, akár a csokisba, akár a simába, akkor olyan (kb. 15 dkg kell bele)
-ha teszel bele 20 dekányi gyümölcsöt, akkor olyan
-mindezeket alkalmazhatod együtt és külön-külön is
amerikai palacsinta:)állati finom.
diétásan én így készítem:
Úgy 40-50deka liszt,1-2tojás,1-2kiskanál szódabikarbóna,némi tej(de lehet víz is),és édesítő.Pontos adagolást nem tudok,de készítsd ahogy a palacsintatésztát készítenéd(olaj nélkül),csak sűrűbb legyen.Egy teflonos aljú serpenyőbe egy merőkanállal beleteszel,szépen a ragacsos tészta kerek formára lapul,kicsit vársz megfordítod.És már kész is.A kis párnácskákból tortát is tudsz csinálni,ha egymásra teszed őket.Gyümölccsel,fahéjjal,kakaóval,diétás lekvárral v bármivel lehet enni.Magában is finom.
Piskótatorta formában: egy réteg piskóta, egy réteg színes puding; piskóta, puding, változtatva a színeket. Áztatott mazsolát is lehet beletenni. Az egészet be a hűtőbe, hogy jól kihűljön. Úgy lehet szelni, mint a tortát.
Más: tejberizs formába és vaníliapuding a tetejére. Ebbe is lehet mazsolát tenni.
meg a tepsis bouty
az is fincsi
rumpuncs torta
irtó fincsi, és nem kell bele semmi margarin
A kisöcsémnek anyagcsere betegsége van, nem ehet semmilyen zsíradékot,cukrot, olyan süti recepteket várok amik enélkül készülnek, a cukrot lehet pótolni, de a vajat, margarint sajnos nem.
Előre is köszönöm mindenkinek!!!
További ajánlott fórumok:
- Gyüjtsünk poharas/bögrés süti recepteket!
- Mikróban készíthető süti recepteket szeretnék:)
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Lagzis süti recepteket keresek (bevált, kipróbált recepteket)
- Ennék valami fincsi, édes sütit! Gyors, egyszerű recepteket várok!
- Olcsó étel és süti recepteket