Kelrolád recept
A Kelrolád hozzávalói:12 nagy kelkáposztalevél
15 dkg rizs
10 dkg kolozsvári szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
3 evőkanál paradicsompüré
10 füstölt sajt reszelve
1 nagy pohár zsírszegény tejföl
só
A Kelrolád elkészítési módja:
A kelleveleket sós vízben félpuhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük. A rizst elkészítjük, ahogy köretnek szoktuk. Megpirítjuk a kisebb kockákra vágott kolozsvári szalonnát, a zsírján üvegesre pároljuk a felaprózott hagymát. Beletesszük a rizst, belekeverjük a paradicsompürét és a sajt felét. A masszát elosztjuk a kelleveleken, felgöngyöljük és egy sütőpapírral bélelt tűzálló tálba szorosan egymás mellé rakjuk. A tejfölt alaposan összekeverjük a maradék sajttal, meglocsoljuk vele a roládokat, s 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jún. 17. 12:41
A kelrolád elkészítési módja és hozzávalói.