Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkahabos burgonya recept

Sonkahabos burgonya recept

A Sonkahabos burgonya hozzávalói:
60 dkg héjában főtt burgonya
20 dkg főtt, füstölt sonka
2 tojás
1 púpozott evőkanál liszt
1 dl tej
4 dkg vaj
olaj
tejföl, saláta


A Sonkahabos burgonya elkészítési módja:
A vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a tejjel és csomómentesre keverjük. A tűzről levéve belekeverjük a nagyon apróra vágott füstölt húst, a tojások sárgáját, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kiolajozott tepsibe rakjuk a meghámozott és karikákra vágott burgonyát, ráterítjük a sonkakrémet, s 200-fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk.

Tejföllel, salátával tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkahabos burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook