Sonkahabos burgonya recept
A Sonkahabos burgonya hozzávalói:60 dkg héjában főtt burgonya
20 dkg főtt, füstölt sonka
2 tojás
1 púpozott evőkanál liszt
1 dl tej
4 dkg vaj
olaj
tejföl, saláta
A Sonkahabos burgonya elkészítési módja:
A vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a tejjel és csomómentesre keverjük. A tűzről levéve belekeverjük a nagyon apróra vágott füstölt húst, a tojások sárgáját, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kiolajozott tepsibe rakjuk a meghámozott és karikákra vágott burgonyát, ráterítjük a sonkakrémet, s 200-fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megpirítjuk.
Tejföllel, salátával tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jún. 13. 15:06
A sonkahabos burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.