Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Zabpehelykrokett recept

Zabpehelykrokett recept

A Zabpehelykrokett hozzávalói:
15 dkg zabpehely
2 közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 teáskanál mustár
só, pirospaprika, törött bors
olaj


A Zabpehelykrokett elkészítési módja:
A megtisztított sárgarépát finomlyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a zabpehellyel, a tojással, a szintén lereszelt vöröshagymával, az összezúzott fokhagymával. Fűszerezzük mustárral, sóval, pirospaprikával, borssal. Fél órai állás után jól összegyúrjuk, lapos kroketteket formálunk a masszából, s bő, forró olajban megsütjük.

Az olajat lecsepegtetjük, papírtörlővel leitatjuk.
Főzelékfeltétként, de tejföllel, vagy tetszőleges mártással is fogyaszthatjuk.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A zabpehelykrokett elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook