Zabpehelykrokett recept
A Zabpehelykrokett hozzávalói:15 dkg zabpehely
2 közepes sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 teáskanál mustár
só, pirospaprika, törött bors
olaj
A Zabpehelykrokett elkészítési módja:
A megtisztított sárgarépát finomlyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a zabpehellyel, a tojással, a szintén lereszelt vöröshagymával, az összezúzott fokhagymával. Fűszerezzük mustárral, sóval, pirospaprikával, borssal. Fél órai állás után jól összegyúrjuk, lapos kroketteket formálunk a masszából, s bő, forró olajban megsütjük.
Az olajat lecsepegtetjük, papírtörlővel leitatjuk.
Főzelékfeltétként, de tejföllel, vagy tetszőleges mártással is fogyaszthatjuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. jún. 16. 14:58
A zabpehelykrokett elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.