Kelbimbófőzelék gombával recept
45 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kelbimbófőzelék gombával hozzávalói:
fél kg kelbimbó
2 db burgonya
20 dkg gomba
1 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
2 ek. liszt
2 ek. étolaj
1 kávéskanál curry
ízlés szerint: patikasó, őröl színes, bors, őrölt kömény
A Kelbimbófőzelék gombával elkészítési módja:
A gombát megtisztítottam és az olajon megpirítottam. Hozzáadtam a kelbimbót, az apróra vágott petrezselymet és a meghámozott felkockázott burgonyát. Fűszereztem és fedő alatt, rövid ideig pároltam, majd kb. 3 dl vízzel felöntöttem és megfőztem. Eközben elkevertem a tejfölt a liszttel, a curryvel és kevés vízzel hígítottam. Ahogy a burgonya megfőtt, hozzáadtam a tejfölös keveréket és összefőztem vele.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. nov. 26. 17:40
A kelbimbófőzelék gombával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.