Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Kukoricagombóc recept

Kukoricagombóc recept

Elkészítési idő 45 perc

A Kukoricagombóc hozzávalói:
30 dkg kukoricadara
1 db tojássárgája
1 ek. vaj
2 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
ízlés szerint: patikasó, csipetnyi őrölt bors, ételízesítő


A Kukoricagombóc elkészítési módja:
1 l forrásban lévő, sós vízbe folytonos keverés mellett beleszórtam a kukoricadarát és pár percig főztem. Fűszereztem, hozzáadtam a vajat, majd a tűzről lehúzva hozzákevertem a tojássárgáját és fedő alatt duzzadni hagytam a masszát, kb. 10 percig. Utána, ha kissé kihűlt, vizes kézzel kis gombócokat formáltam belőle és egy kivajazott tepsire raktam őket egymás mellé. A tejfölt elkevertem egy kis sóval, borssal és egy teáskanállal minden gombócokra raktam egy keveset. Reszelt sajttal megszórtam és forró sütőbe tettem amíg a sajt meg nem olvadt. Köretként adható tetszőleges feltét mellé.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Köretek receptjei


A kukoricagombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook