Kukoricagombóc recept
45 perc
A Kukoricagombóc hozzávalói:
30 dkg kukoricadara
1 db tojássárgája
1 ek. vaj
2 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
ízlés szerint: patikasó, csipetnyi őrölt bors, ételízesítő
A Kukoricagombóc elkészítési módja:
1 l forrásban lévő, sós vízbe folytonos keverés mellett beleszórtam a kukoricadarát és pár percig főztem. Fűszereztem, hozzáadtam a vajat, majd a tűzről lehúzva hozzákevertem a tojássárgáját és fedő alatt duzzadni hagytam a masszát, kb. 10 percig. Utána, ha kissé kihűlt, vizes kézzel kis gombócokat formáltam belőle és egy kivajazott tepsire raktam őket egymás mellé. A tejfölt elkevertem egy kis sóval, borssal és egy teáskanállal minden gombócokra raktam egy keveset. Reszelt sajttal megszórtam és forró sütőbe tettem amíg a sajt meg nem olvadt. Köretként adható tetszőleges feltét mellé.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. nov. 25. 18:17
A kukoricagombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.