Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kakaós csiga 2. recept

Kakaós csiga 2. recept

A Kakaós csiga 2. hozzávalói:
40 dkg liszt
2 db tojás sárgája
1 kocka élesztő
4 dkg vaj
4 dkg cukor
2,5dl tej + pici cukor
csipetnyi só

Töltelék:

14dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
10-15 dkg vaj
2-3 evk. kakaó

Ha megsült:

2 dl meleg tejszín
5 dkg cukor


A Kakaós csiga 2. elkészítési módja:
Az élesztőt a meleg tejben a cukorral felfuttatjuk, a tészta hozzávalóit belerakom a kenyérsütő gép tartályába, hozzáadom az élesztőt, és kidolgoztatom a géppel. A töltelékhez a vajat kikeverem a cukrokkal és a kakaóval. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, majd a kakaós vajat egyenletesen elkenem rajta. Bejgliszerűen feltekerem és kb. 2cm-es darabokra vágom. A tepsit kivajazom, egymástól kis távolságra belerakom és kicsit (kb 20 perc) hagyom kelni. A sütőt előmelegítem és készre sütöm. A tejszínt felmelegítem, feloldom benne a cukrot és a megsült tészta tetejére öntöm és visszatolom egy kicsit a forró sütőbe. (Ettől lesz foszlós).


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kakaós csiga 2. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook