Kakaós csiga 2. recept
A Kakaós csiga 2. hozzávalói:40 dkg liszt
2 db tojás sárgája
1 kocka élesztő
4 dkg vaj
4 dkg cukor
2,5dl tej + pici cukor
csipetnyi só
Töltelék:
14dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
10-15 dkg vaj
2-3 evk. kakaó
Ha megsült:
2 dl meleg tejszín
5 dkg cukor
A Kakaós csiga 2. elkészítési módja:
Az élesztőt a meleg tejben a cukorral felfuttatjuk, a tészta hozzávalóit belerakom a kenyérsütő gép tartályába, hozzáadom az élesztőt, és kidolgoztatom a géppel. A töltelékhez a vajat kikeverem a cukrokkal és a kakaóval. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, majd a kakaós vajat egyenletesen elkenem rajta. Bejgliszerűen feltekerem és kb. 2cm-es darabokra vágom. A tepsit kivajazom, egymástól kis távolságra belerakom és kicsit (kb 20 perc) hagyom kelni. A sütőt előmelegítem és készre sütöm. A tejszínt felmelegítem, feloldom benne a cukrot és a megsült tészta tetejére öntöm és visszatolom egy kicsit a forró sütőbe. (Ettől lesz foszlós).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. máj. 31. 15:13
A kakaós csiga 2. elkészítési módja és hozzávalói.