Isteni tarhonyás recept


0,5 dl olaj
0,5 kg tarhonya
mártás:
2 ek liszt
3 gerezd fokhagyma
20 dkg sajt
0,5 l tej
1 tejföl
só
Az Isteni tarhonyás elkészítési módja:
A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felengedve puhára főzzük. Ezután sajtmártást készítünk hozzá; kevés rántást felöntünk fél liter tejjel, sűrűsödésig kevergetjük, belereszeljük a fokhagymát, majd levesszük a tűzről. Ezután beleöntjük a lereszelt sajtot, majd a tejfölt.
Nagyon gyors és nagyon finom ebéd. Jó étvágyat kívánok!!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Kiscsiri, 2010. aug. 28. 15:43
Az isteni tarhonyás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.