Sonkás-karfiolos tészta recept
A Sonkás-karfiolos tészta hozzávalói:- 25 dkg főtt sonka
- 30 dkg karfiol
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 nagy fej hagyma
- 5 dl tej
- 40 dkg kagylótészta
- 6 ek. vaj
- 3 ek. liszt
- só, őrölt bors
- 1 ek. zsemlemorzsa
- 2 ek. reszelt parmezán sajt
A Sonkás-karfiolos tészta elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A főzővizében a tésztát kifőzzük, majd jól lecsepegtetjük. A finomra vágott hagymát a vaj felén üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a lisztet, szép pirosra pirítjuk. Felöntjük a tejjel, sóval, borssal fűszerezzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a reszelt sajtot. Az egészet a kifőtt tésztához keverjük a maradék vajjal, a karfiollal és a kockára vágott sonkával együtt. A tésztát tűzálló tálba rakjuk, tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával elkevert parmezánnal. Forró sütőben 40 percig sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: 9ac093e955, 2010. aug. 12. 11:43
A sonkás-karfiolos tészta elkészítési módja és hozzávalói.