Hokkaido kalács recept
40 perc
A Hokkaido kalács hozzávalói:
2dl tejszín
2dl tej
1 tojás
csipet só
2 evőkanál tejpor
3 evőkanál cukor
50 dkg liszt
10dkg kenyérliszt
3dkg élesztő
A Hokkaido kalács elkészítési módja:
Ez a legegyszerűbb és lagfinomabb kalács amit valaha ettem. Kenyérsütőbe pakolom a hozzávalókat és dagasztás programra teszem.Ez a program meg is keleszti.Ha kivettem 2 részre osztom, majd jól kinyújtom és feltejerem. Kisebb kenyérformába sütöpapírt teszek és egymás mellé teszem a tésztát.180fokon kb:40perc alatt arynbarnára sütöm..Bármivel lehet enni.Jó sós és édes hozzávalóval is... Jó étvágyat!!!!
Ha a teteje nagyon barnulni kezd fóliát teszek rá!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: chelsea001, 2010. aug. 11. 13:41
A hokkaido kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.