Hogyan tudok friss gyümölcsből(alma, banán stb.)chipset csinálni? (tudásbázis)
9. d@nu (válaszként erre: 8. - 036bf4cfe4)
2009. jan. 21. 20:21
Tévedés. Chip: szelet, vékony szelet (meg az az elektronikus kütyü is chip :P), többes szám: chips, azaz szeletek. A banán- és az almachips nem összekeverendő a burgonyachips-szel, előbbit aszalják, utóbbit sütik.
8. 036bf4cfe4
2009. jan. 21. 18:57
Van egy baj a chips sütött szelet, az aszalt nem az.
7. h.editke
2009. jan. 21. 18:46
Meghámozod a gyümölcsöt, leitatod a levét papírtörlővel. Utána zöldségpucolóval nagyon vékony szeleteket tudsz belőle szelni oly módon, mintha pucolnád a krumplit. Ezt követően forró olajban hirtelen kisütöd. Papírtörlőre szeded és kész.
6. d@nu
2008. jún. 2. 21:06
5. fb3d790ac9
2008. jún. 2. 20:12
De nem aszaltat szeretnék csinálni,hanem ropogós chipset.Olyat ami egyes müzlikben benne van,de asszem lehet kapni is készen,csak marha drága:)
4. Sheckler
2008. jún. 2. 20:10
Szia!
Már aszaltam almát...aszalógépben, 5-7000.-Ft-ért már lehet kapni ilyen gépet. A használati útmutatóban benne is van hogy mit hogyan kell csinálni.
Megmosod a gyümölcsöt feszeleteled, citromsavas vízbe megmártod (ez azért kell hogy ne barnuljon meg)és mehet a gépbe, időnként megcseréled a tálcákat benne, hogy egyenletesen aszalódjon és kész.
3. dogiz
2008. jún. 2. 20:07
nem tudom, de engem is érdekelne.
2. ejmi
2008. jún. 2. 20:06
Gyümölcs aszaló géppel tudsz chipset csinálni, szerintem !
1. fb3d790ac9
2008. jún. 2. 20:04
Hogyan tudok friss gyümölcsből(alma, banán stb.)chipset csinálni?
További ajánlott fórumok:
- Hogy tudok túrógombócot csinalni?
- Mit tudok csinálni ebben a helyzetben?
- Miből tudok nyomózsákot csinálni tortadíszítéshez?
- Hogyan tudok a fekete hajamból (kékesfekete) a leghamarabb és a legkíméletesebben világos barnát csinálni? Milyen festéket vegyek?
- Hogyan tudok a gépemen lévő zeneszámból kivágni részletet és csengőhangot csinálni a telefonomra?
- Ha sós lett az étel mit tudok vele csinálni?