Hogy tudok túrógombócot csinalni? (tudásbázis)
az egyik receptben olvastam, hogy elég 15 perc pihentetés a gombócnak. Próbálta már valaki? Tényleg elég?
Nem azt jelenti ha nem versz habot hogy ehetetlen lesz a gombóc. Amúgy a receptkönyvekben van ennél nagyobb hiba is. Pld olvastam olyat hogy a rizsfelfújtnál félig főzeti meg a tejberizst. Az már kimondottan rossz mert nem a rizsnek kell megsülni a sütésnél hanem a tojásnak.
Mindmegette.hu 23db recept.
Szia!Tudom mit jelent a tojás szétválasztása ,de sehol nem olvasom a külön fehérje hozzáadást,hanem mindenhol egyben írja.
Szerintem is úgy kell (készrefőzni a rizst) :)
A tojáshab szerepe az, hogy könnyű legyen :)
Érdekes hogy sokan a rizskochnál vernek habot pedig ott kevésbé van szerepe a fehérje egyenletes eloszlatásának, igaz hogy én a rizst a tejjel készre főzöm és csak a tojásos keverék sül meg.
És főzésnél 6-8 perc uán ketté kell vágni egyet hogy a belseje megfőtt e és addig főzni míg a dara teljesen megfő.
Hát a tojást szétválasztod a sárgájával cukorral bekevered a túrót majd a darával, a fehérjéből habot versz és a végén azt kevered el hozzá.
Szia!jó sokáig főztem.Milyen habot kell verni?Nem egyben kell a tojást belerakni?Megmondom öszintén szakácskönyből csináltam mert lusta voltam bekapcsolni a gépet,meg is lett az eredménye.
Meddig főzted? Mert amit írtak hogy amíg feljön az édeskevés. Meg habot vertél és utolsónak keverted hozzá?
Sziasztok!Ma én is felbúzdulva csináltam túrógombocot,hát egy picit kemény lett.Talán sok darát raktam bele?Jaj pedig imádom nagyon,de sose mertem nekiállni.
Mielőtt kárálsz olvasd el figyelmesebben, hogy mit írtam.
És én a túrógombócot nem forgatom bele a prézlibeee hanem kanállal teszek rá!Azám!
Az nagy hülyeség volt hogy túrógombócot írtak a töltelékesre mert a túrógombóc tömör és tovább kell főzni a töltelékes meg ugyanúgy kruplis tésztájú mint a szilvás ezért az annyi idő alatt szétfő.
Baromira tévedsz a szomszédaimmal különlegesen jó a viszonyom. Ha valamire megkérnek amihez én értek megcsinálom nekik a mútkor vettem egy melegítő alsót amit levágtam a szomszéd meg öt perc alatt felvarrta.A másik szomszéd amikor a tetőt javította az enyémet is megcsinálta ameddíg átért, pedíg nem is kértem rá. A cseresznyefája átér több méterre mégsem szóltam hogy vágja le pedig nem szeretem a cseresznyét.
ja, és a lecsót cukrosan szeretem, és a túrógombóc prézlijébe teszek fahéjat is.
terrorista vagyok.,
neked mikre van időd!
nem irigylem a szomszédaid! ha nem megfelelő időpontban teregetnek, te már fel is jelented őket?
ne haragudj, de ennél lazábban is lehetne élni.
bár vannak, akiket a hibák kutatása tüzel fel.
Befolyásodnak köszönhetően,akkor más nem fog már pórul járni. :D
Miután eligazítottam őket most úgy felíratozzák hogy : Túró töltelékes gombóc. Meg olyan képet tettek rá amin látszik hogy a gombóc belsejében van a túró.
Merénylet:------> cukros-zsíros kenyér brrrrrr...!
A túró,mint olyan lehet -sósan lásd: túrós csusza
-édesen lásd:túrógombóc
Ja,és a foghagymás nápolyi,na az sem semmi! :((
Nekem alapelvem hogy az ételben az alkotók íze érvényesüljön. A lecsónál pld a paradicsom kellemes savanykás íze és a paprikáé is.Pld megcukrozni hogy ezek az ízek eltűnjenek nekem merénylet. A túró gombócra cukrot tenni is merénylet.
Akkor az "túrós"gombóc volt,csak az "s"lemaradt. :)
Igen,azért "rest",mert nem kell nyújtogatni,töltögetni,csak....
Teljesen mindegy,hogy minek hívják a lényeg,hogy finom.Ja,és fahéjjal+porcukorral!!!No tejföl!!!! ;D
minden ízlés dolga...
kinek a pap kinek a papné...
de hidd el hogy nagyon érdekes ízhatást lehet vele elérni...
de mindenki úgy csinálja ahogy akarja..
ha lecsót készítek én sem teszek bele fahéjat, csak érdekesség képpen jegyeztem meg , hogy egyszer amikor vele főztünk akkor ő ezt megmutatta nekünk....
kicsit furán néztük , de nagyon finom volt....
Inkább túró galuska lesz az a derelye sodrófával nyújtott tészta minek a belsejébe tesznek lekvárt. Egyszer vettem az üzletben készen túrógomboc felíratú terméket ami nem túrógombóc hanem túrótöltelékes gombóc volt. Ami nem mindegy. Mit kapott tőlem a gyártó azt nem tette kirakatba.
Sziasztok!
Az én gombócom annyiban más az alább leírtaktól,hogy az összeállított masszát evőkanállal szoktam a lobogó vízbe szaggatni.Igaz,hogy nem gombóc lesz,de sohasem kemény és ugyan olyan fini,sőt!
Ezt viccesen "rest derelyének" hívják. :)
"a lecsót egy kis fahéjjal meg kell bolondítani"
Ammáá igaz! Csak micsinyájak ha szeretem az értelmes lecsót. Nem gondolod hogy az össze vissza ízesítés nem tesz jót a gyomornak? Ezen az alapon a túrós tésztára is lehet fahéjat tenni csak én kiütést kapnék tőle mert szeretem élvezni a túró meg a tejföl ízét, és nem elvenni valami mással.
A Benke Laci bácsitól tanultam hogy a lecsót egy kis fahéjjal meg kell bolondítani...
ha még ettél finomat..
miért ne lehetne a túrógombócra is fahéjat tenni ?
ki kell próbálni...
Én is így tanultam még anno 20 éve Benke Laci bácsitól! Fahéj??! Soha!
Jo sokan irtatok meg :-) Sokfelekeppen irtatok, kiprobalom majd legkozelebb! Koszonom Nektek!
Én a dara felét zsemlemorzsával helyettesítem és külön felverem a tosásfehérjét, és egy órát pihentetem.
További ajánlott fórumok: