Hogyan lehet a darazsakat elriasztani? (tudásbázis)
Igen, ezzel szembesültem én is, a darázscsapda nem megoldás nálunk sem.
A negyediken lakunk, a tető alá beköltöztek, fészket építettek. Néha elvétik a lakást, és hozzánk jönnek be, 3-4 cm nagyságú darazsak. A szunyoghálónk szar, pedig egy rakás pénzért csináltattunk redőnyöset, simán bejönnek mellette. Az erkélyre már alig merünk kimenni, annyi van.
Jah!
Hát azokat télen ki lehet lakoltatni!
Ó basszus!
Hova jut ez a világ!
Egy ember nem ember!???
Mit nem lehet ezen érteni? Miért kell vitatkozni folyton?
A méhésznek létezik egy ruhája, amivel úgy tudtuk, hogy oda tud menni, és meg tudja ölni a darazsakat. A tűzoltók is ezt ajánlották.
Viszont beszéltem méhészekkel, akik állították, hogy a darazsak kirágják az idő alatt a ruhát, és megtámadják őket is - vagyis nem vállalják az írtást!
Van még esetleg valami, amibe bele tudsz kötni?
Egy csapdába - ha megfelelő -, akkor belehal 20-30 darázs, de marad még 2.000, akik viszont bedühödhetnek!
Öt darázscsapda sem volt elég, hogy megfogdossa őket. A csapdát 2 naponta kellett cserélni (egy csomó pénz) és ahhoz mérten nem elég hatékony, mert közben újabb darazsak születtek - vagyis soha nem fogynak el!
A legjobb módszer, hogy télen, amikor fagy van, akkor a fészküket megkeresni, előszedni és eltüzelni. Akkor nem tudnak támadni.
Mostanában viszont már nem sok remény van elüldözni, vagy kiírtani őket. :(
Én is olvastam sok mindent ebbe a témában, mert engem is érdekel, de sok okosságot nem találtam.
Azt írják, h készítsek darázscsapdát.
Lehet darázsírtó spray-t kapni, de azzal vigyázz, mert csak elkábítja őket, nem öli meg. Ahogy leestek a gáztól, egy vízzel teli vödörbe essenek, ahol megfulladnak, vagy agyon kell taposni őket.
Ne csináld egyedül, mert megrohamozhatnak!
Sehogy!
Kifüstölöd őket, vagy hívod a tűzoltóságot, ha olyan sokan vannak...
További ajánlott fórumok:
- Mivel lehet elriasztani a macskákat?
- Mivel lehet a macskát elkergetni, elriasztani?
- Vakondokot hogyan lehet elriasztani?Van valakinek bevált ötlete?
- Hogy lehet elűzni a darazsakat a virágokról?
- Hogyan lehet a darazsakat, méheket távoltartani a pl: az itthoni játszótértől?
- Hogyan lehet a szárnyashangyákat elriasztani alakásból?