Hogy lehet elűzni a darazsakat a virágokról? (tudásbázis)
Sziasztok!
Sajna én is allergiás vagyok a darázscsípésre, s nálunk az udvarban van a lakatosműhely, a különböző zártszelvények nagyon vonzóvá tesznek bennünket a számukra. Van egy trombitafolyondárom, meg szőlőlugas is van az udvarban, sőt, medence, ami aztán végképp vonzza őket, de nincs mit tenni ellenük. A férjem gázpörzsölővel szokta a fészküket kiégetni, akkor egy darabig oda nem jönnek, de mennek máshova. Még a villanyóra szekrénybe is beköltöznek.
Azt nem mondanám, hogy a virágoknak bármi baja lesz tőlük, de a szőlőt rendesen megzabálják. Hát, ez van...:(
Népi gyógymódok:
vizet kitenni nekik egy olyan helyre, amerre mi ritkán járunk. Hallottam már cukros vízzel, ecetes vízzel is. Jó messzire a bejárattól.
ez így van!
ez jó módszer, csak azzal kell vigyázni hogy késő este lényegüljenek át a sárga fekete fullánkosok, egy jobb létre!
Úgy hallottam,hogy sörös üveg alján kell egy kis sört hagyni,és ki kell akasztani.
Ebbe szívesen mennek a kis alkoholisták.
No vannak becsületesek is, akik egy kis darázsocska csípésétől kutya bajuk, legfeljebb (mint a méhészek)
nem lesznek reumásak. :)))))
még azt is megkockázatatom, hogy virágostól irtanám ki őket!
tudom aki a virágot nem szereti:))))
én szeretem, csak a darazsakat nem!!!!!!!!!!!!!
Engem pár hete csípett meg Ópusztaszeren egy dög.
nyakon harapott...... és csak gyors lélekjelenlétemnek volt köszönhető, hogy életben maradtam....:)))
mint minden becsületes férfi, én is rettegek a darázs harapástól:)))
ennek meg nyilván Stil -fűrész volt az orcájában, mert majdnem sikerült eksztatikus állapotba hozni....ha nincs velem egy igen kedves hölgy, aki miután lakmározott belőlem a dög...nem nyugtat meg hogy csak egy kis picinyke darázs,,, és nem az Örség Bakony Express, gázolt át rajtam...:)))
szóval majdnem ott maradtam,, már láttam magamat a saját temetésemen, mint a Tom Sawyer,, a a Huckleberry finn kalandjaiban.:)))
és ez már nem vicc.
biztos hormonzavaros volt a dög, meg radioaktív vízen, tengette a hétköznapjait, rám mint potenciális áldozatra várva.....
szóval fertőzött volt.
a nyakam kb: 20 perc alatt akkor lett mintha lett volna egy sziámi iker pár másik tagjának a feje a nyakamból kinőve!
még jó hogy a helybeli kisiparban tevékenykedő, igen kedves, joviális arcó néninek, volt kalcium, pezsgőtablettája!!!!!
így talán el kerültem az anafilaxiás sokkot.
tehát tudom hogy mit jelent a fenyegető veszéllyel szembe nézni naponta,,,,,
vesszenek a vad darazsak!!!!!!!!!!!!!
/* meg a BKV-ellenőrök:))*/
Nálunk több darázsfogó lóg a fákon, benne fini cukros lé, vagy sör.Az egyikben már rengeteg van, mit mondjak nem egy gusztusos látvány.Amióta kettő kecskedarázs megcsipett azóta nincs haverság.Mág most is fáj pedig kettő hete történt.
A földből jöttek ki, rádobtunk egy talicska földet,a királynő biztos alpusztult de ezek a dögök páran igen kitartóak.
Hogyan fogjunk vadarazsat a virágon ?
1. A geometriai megoldás:
Állítsunk hengerszerű ketrecet a virégra.
a) eset: Az vadarászs a csapdában van. A megoldás triviális!
b) eset: Az vadarázs a csapdán kívül van. Álljunk a csapdába, és invertáljuk a falait! Így magunk a csapdán kívülre kerülünk és eredményképpen az vadarázs a csapdába
Figyelem! Az utóbbi esetben feltétlenül ügyeljünk arra, hogy ne álljunk a csapda közepén, mert különben eltűnünk a végtelenben!
2. A vetítéses módszer:
Az általánosság korlátait figyelmen kívül hagyva tegyük fel, hogy a virág sík. A síkot egy a csapdán átmenő egyenesbe vetítjük, majd az egyenest egy csapdában lévő pontba. Így az vadarázs bekerül a csapdába.
3. A topológiai módszer:
Topológiailag az vadarazsat tóruszként is felfoghatjuk. Transzformáljuk a virágot a négydimenziós térbe. Lehetőség nyílik a virág olyan deformálására, melynél a visszatranszformáláskor a vadarázs összecsomózódik a háromdimenziós térben. Ilyenkor magatehetetlen.
4. A valószínűségelméleti módszer:
Ehhez a módszerhez szükséges egy Laplace-kerék, néhány kocka és egy Gauss-harang. A Laplace-kerékkel a virágon át furikázva kockákat dobálunk az vadarázs után. Amikor már száll felénk, a dühtől zihálva, borítsuk rá a Gauss-harangot. Ez alatt 1 valószínűséggel fogságban van.
5. Newton-féle módszer:
A csapda és a vadarázs a gravitáció miatt vonzzák egymást. A súrlódást elhanyagoljuk. Ily módon az vadarázs előbb-utóbb a csapdában fog csücsülni.
6. A Heisenberg-módszer:
A mozgó vadarázs helye és sebessége egyszerre nem határozható meg. A virágon mozgó vadarázs tehát nem foglalhat el fizikailag értelmes helyet, ezért vadászata szóba sem jöhet. Következésképpen a vadarázs vadászat csak a nyugvó vadarazsakra korlátozódhat. A nyugvó, mozdulatlan vadarázs efogását az olvasóra bízzuk.
7. A Schrödinger-módszer:
Annak a valószínűsége, hogy a vadarázs a csapdában van, nagyobb, mint nulla. Üljünk le a csapda elé, és várjunk.
8. Az Einstein- vagy relativisztikus módszer:
Repüljünk közel fénysebességgel a virág felett. A relativisztikus hosszkontrakció miatt a vadarázs papírvékonyságú lesz. Vegyük fel, tekerjük össze, és húzzunk rá egy befőttes gumit.
9. A kísérleti fizikus módszer:
Vegyünk egy olyan féligáteresztő membránt, amely csak az vadarazsakat nem ereszti át. Szitáljuk át vele a virágot.
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet macskát elűzni a ház körül?
- Milyen bogarak vannak a konyhámban, és hogyan lehet őket elűzni?
- Hogyan lehet véglegesen elűzni a patkányokat?
- Mivel lehet elűzni a hanygákat a lakásból?
- Hogyan lehet a darazsakat elriasztani?
- Hogyan lehet a darazsakat, méheket távoltartani a pl: az itthoni játszótértől?