Hogyan lehet véglegesen elűzni a patkányokat? (tudásbázis)
Nálunk a kutya nem jöhet az előkertbe, virágoskertbe. Hátul van a gazdasági udvarban. A macska is jár arra, de saját felelősségére.:)
A tyúkólba meg mindketten bejárnak, de nem eszik sem a tojást, sem a tyúkot. Tudom, ez minden kutyánál változó.
Nálunk a kutya és a macska, mintha testvérek lennének, de néha meg van kergetve játszásiból.:)
Shanalyl meg is adta a választ.
Nálunk szerencsére patkányok nincsenek, egerek vannak, de a szomszéd cica mindig nálunk héderel és megfogja őket.
A patkány igen nagy ám, a macska nem feltétlen ellenfele.
DE a mérget én sem preferálom!
Nálunk a 4 macska és a férjem által készített lecsapós fogók szorították vissza. A macskák nyírják rendületlenül a kisebbeket, a nagyok meg a csapdába mennek bele. Patkányon kívül más nem megy bele, de ha belemegy, annak kapáltak. Régen próbálkoztunk mi is méreggel, gipszes liszt, fagyállós kukorica, bolti méreg...nincs értelme és a többi állatra is veszélyes lehet. Amióta nem csak 1 hanem 4 macska van, teljesen jól visszaszorultak.
A tesóm lovardája velünk szemben van, rengeteg bála meg minden, de a szemestakarmányt hordókban, lezárva tartják. Plusz ott is van vagy 6 macska. Egy darab patkányuk nincs és egeret is csak akkor látunk, ha valamelyik macska hozza a szájában.
A szomszédot hivatalos úton szerintem valahogy lehet arra kötelezni, h próbáljon olyan körülményeket teremteni, h minél kevesebb legyen a patkány. Egészségügyi szempontból sem okés.
Van-e valami bevált módszeretek arra, hoy véglegesen kiirtsam a patkány kolóniákat, amik tönkreteszik a melléképületeim falát?
Falun élek, mindkét oldalon a szomszédaimnak gazdaságuk van, állatokkal, takarmánytárolókkal. Nálam a fészerben csak tűzifát és szerszámokat tárolok, de van egy kisebb rész, ahová szeretnék néhány tyúkot beköltöztetni. A ház és a melléképületek is tömésfalból készültek, tégla alappal.
Ezek a masszív kis dögök pedig az én portámon keresztük közelkednek a két szomszédos gazdaság között, ahol jókat táplálkoznak, majd befúrják magukat a házam alá...
Nagyon dühös vagyok emiatt, rengeteg gondom volt vele. Beszéltem a szomszédokkal, egyikük azt válaszolta, ez a falusi élettel jár, ne hisztizzek már. A másikuk azt mondta, sajnos nem mérgezheti őket, mert véletlenül a disznók közé kerülhet a méreg. Közben meg én hallom az udvaromból, ahogy a kukoricatárolójukban visítoznak a patkányok, hallatszik ahogy rágják a kukoricát, és esténként látni is lehet ahogy futkosnak az udvarukban.
A kutyáim gyakran elcsípnek egy-egy példányt, nem eszik meg csak megfojtják. Raktunk le mérget többfelé, padlásra, farakások mögé stb...de volt hogy azzal meg azért jártuk meg, mert bedöglöttek a lyukakba és mérhetetlen bűz terjengett...
A melléképületem már nem biztonságos. Ha kis javítgatom, alatta a talajban, meg a falakban megmaradnak a járatok és oda bármikor újra behúzódhatnak...
Egy végeláthatatlan harcnak érzem az egészet, főleg így hogy csak egyedül harcolok.
Mivel tudnám kiirtani őket úgy, hogy közben ne ártsak sem a kutyáimnak, se a szomszéd disznóinak?
További ajánlott fórumok:
- A pánikbetegségből véglegesen meg lehet gyógyulni?
- Mosógépemen a gumi penészesedik. Mivel lehet véglegesen eltüntetni?
- Hogyan lehet facebook fiókot véglegesen törölni? (nem csak felfüggeszteni!)
- Hogyan lehet egy nemlétező személygépkocsit kivonatni véglegesen a forgalomból?
- A Minecraft nevű játékot hogyan lehet véglegesen törölni?
- Hogyan lehet eltávolítani véglegesen egy tyúkszemet?