Hartyáni krémes recept
120 perc
1402 kcal
88 gramm
161 gramm
25 dkg liszt,
10 dkg margarin,
25 dkg pocukor,
1 sütőpo,
2 dkg kakópor,
1 tojás,
1 dl tej,
A krémhez:
1/2 l tej,
2 ek.liszt,
2 csomag vaníliás cukor,
20 dkg vaj,
2 nagy doboz piskóta,
1/2 dl rum,
2 dl tejszín,
A Hartyáni krémes elkészítési módja:
A lisztet a margarint, a porcukrot, a sütőport, a kakót, a tojást és a tejet jól összegyúrom. Sütőlemezen két egyforma lapot sütök belőle. A tejet a két evőkanál liszttel sűrűre főzöm. Hozzáadom a vaníliás cukrot, és ha langyosra hűlt belekeverem az előzőleg habosra kavart vajat. Az egyik kakaós lapra rákenem a főzött krém felét, és egymás mellé rárakom a babapiskótát. Meglocsolom rummal, majd a krémmásik felével bevonom a piskótát, és ráhelyezem a másik kakaós lapot. Hűvös helyen néhány órát állni hagyom, tálaláskor tejszínhabbal bevonom.
Tejszínhab helyett szórhatunk rá porcukrot, vagy készíthetünk rá csokoládé mázat is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 363d535da9, 2007. júl. 17. 07:48
A hartyáni krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.