Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hartyáni krémes recept

Hartyáni krémes recept

Elkészítési idő 120 perc

Kalória 1402 kcal
Zsírtartalom 88 gramm
Szénhidráttartalom 161 gramm

A Hartyáni krémes hozzávalói:
25 dkg liszt,
10 dkg margarin,
25 dkg pocukor,
1 sütőpo,
2 dkg kakópor,
1 tojás,
1 dl tej,

A krémhez:
1/2 l tej,
2 ek.liszt,
2 csomag vaníliás cukor,
20 dkg vaj,
2 nagy doboz piskóta,
1/2 dl rum,
2 dl tejszín,


A Hartyáni krémes elkészítési módja:
A lisztet a margarint, a porcukrot, a sütőport, a kakót, a tojást és a tejet jól összegyúrom. Sütőlemezen két egyforma lapot sütök belőle. A tejet a két evőkanál liszttel sűrűre főzöm. Hozzáadom a vaníliás cukrot, és ha langyosra hűlt belekeverem az előzőleg habosra kavart vajat. Az egyik kakaós lapra rákenem a főzött krém felét, és egymás mellé rárakom a babapiskótát. Meglocsolom rummal, majd a krémmásik felével bevonom a piskótát, és ráhelyezem a másik kakaós lapot. Hűvös helyen néhány órát állni hagyom, tálaláskor tejszínhabbal bevonom.

Tejszínhab helyett szórhatunk rá porcukrot, vagy készíthetünk rá csokoládé mázat is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hartyáni krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook