Hamis marcipánkocka recept
25 perc
A Hamis marcipánkocka hozzávalói:
50 dkg darált háztartási keksz
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1-2 dl tej
1 evőkanál kakaó
0,5 üveg rumaroma
0,5 üveg mandulaaroma
A bevonathoz:
15 dkg kakaó
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál kávé
A Hamis marcipánkocka elkészítési módja:
A kekszet, vajat, cukrot és tejet összegyúrjuk, majd a masszát ketté választjuk. Az egyik felét a mandulaaromával kikeverjük. A másik feléhez hozzátesszük a kakaót és a rumaaromát és jól összekeverjük. Mindkét masszát kb. 1,5-2 cm-s vastagra kinyújtjuk és egymásra helyezzük, felülre a zöldet (mandulásat). A bevonathoz a kakaót és a cukrot kevés vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve nagyon sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és beledobjuk a vajat, és addig keverjük, amíg elolvad. Hozzákeverjük a kávét, végül a sütire öntjük.
Mandulaaromából van zöld és színtelen. Szerintem jobb a zöld, egyrészt jobb íze van és olcsóbb, másrészt viccesebb a süti, ha színes. :)
A süti a keksz miatt és a cukor miatt is édes, a kávét azért szoktam beletenni a bevonóba, hogy ez egy picit tompuljon. :)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: funny.suzie, 2009. jún. 6. 23:15
A hamis marcipánkocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.