Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hamis marcipánkocka recept

Hamis marcipánkocka recept

Elkészítési idő 25 perc

A Hamis marcipánkocka hozzávalói:
50 dkg darált háztartási keksz
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1-2 dl tej
1 evőkanál kakaó
0,5 üveg rumaroma
0,5 üveg mandulaaroma

A bevonathoz:
15 dkg kakaó
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál kávé


A Hamis marcipánkocka elkészítési módja:
A kekszet, vajat, cukrot és tejet összegyúrjuk, majd a masszát ketté választjuk. Az egyik felét a mandulaaromával kikeverjük. A másik feléhez hozzátesszük a kakaót és a rumaaromát és jól összekeverjük. Mindkét masszát kb. 1,5-2 cm-s vastagra kinyújtjuk és egymásra helyezzük, felülre a zöldet (mandulásat). A bevonathoz a kakaót és a cukrot kevés vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve nagyon sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és beledobjuk a vajat, és addig keverjük, amíg elolvad. Hozzákeverjük a kávét, végül a sütire öntjük.

Mandulaaromából van zöld és színtelen. Szerintem jobb a zöld, egyrészt jobb íze van és olcsóbb, másrészt viccesebb a süti, ha színes. :)

A süti a keksz miatt és a cukor miatt is édes, a kávét azért szoktam beletenni a bevonóba, hogy ez egy picit tompuljon. :)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hamis marcipánkocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook