Rumos-meggyes kókuszgolyóm recept
A Rumos-meggyes kókuszgolyóm hozzávalói:Saját recept, saját arányok, saját ízlés.
De megér egy próbát, nem? Én rumaromával készítettem, mert gyerekek is ettek belőle, de rummal talán finomabb. :) Képeket a naplómban találsz a "fejleményről". 66.bejegyzés.
# 50 dkg háztartási keksz
# 15 dkg margarin
# 3 evõkanál kakaó
# 20 dkg porcukor
# 5 evőkanál rumaroma
# 1 csomag kókuszreszelék
# 1 meggybefõtt és a leve
A Rumos-meggyes kókuszgolyóm elkészítési módja:
Picit megolvasztjuk a margarint, hogy épp hogy csak folyékony legyen, míg a rumba beleáztatjuk a meggyeket. Iszonyat jó ízt kölcsönöz neki! :) A rumlés meggyeket kifacsarjuk és a levet hozzáadjuk az előzőleg összekevert háztartási keksz - margarin - kakaó - porcukor - meggylé keverékhez. Addig gyúrjuk, míg jól formálható golyókat nem tudunk készíteni belőle. Vizes kézzel elkészítjük a golyókat, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Az elkészült kókuszgolyókat hűvös helyen tároljuk fogyasztásig.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: fadigflo, 2009. ápr. 6. 20:16
A rumos-meggyes kókuszgolyóm elkészítési módja és hozzávalói.