Halat párolni vízben vagy gőz felett lehet jobban? (tudásbázis)
12. judyt640
2012. febr. 9. 20:06
A teflont kend ki vajjal vagy olivaolajjal és ugy süsd,elötte áztasd fokhagymás tejbe sokkal jobb az ize és nincs az a büdös hal szaga.
11. 6f4b120371 (válaszként erre: 10. - Mimi08)
2012. febr. 9. 14:11
egyetértek mimi, ügyi vagy
az picinyke olaj nem árt meg, nem attól hízol meg... a bő olajban sült sültkrumplitól, meg a húspogácsa, amit szintén bő zsírban sütsz. De ha kis olajon megpárolsz egy halat, attól nem.
10. mimi08
2012. febr. 9. 13:32
amúgy értem én, hogy fogyókúra miatt kérdzed. Én a helyedben akkor is egy minimális olajon vagy vajon serpenyőben sütném, a hal nagyon hamar megsül és talán olyan rövid idő alatt a kevés olajon sem ég oda, pláne ha valami teflonon sütöd (tegyél rá fedőt és akkor végülis párolódik is :-)
9. mimi08
2012. febr. 9. 13:30
a sütőben megpárolt hekk amúgy elég víz ízű.. vagyis íztelen...még jól befűszerezve is
8. f303be5590
2012. febr. 9. 13:28
:P
7. f303be5590
2012. febr. 9. 13:28
vagy sokkal jobb: valami parázsba
6. f303be5590
2012. febr. 9. 13:28
szerintem tekerd be alufóliába aztán csupsz a sütőbe :D
5. f1e23b97ee (válaszként erre: 1. - 8eea100059)
2012. febr. 9. 13:28
A hal kirántva, vagy paprikás lisztben forgatva megsütve a legfinomabb. Én a helyedben úgy készíteném. Maximum utána lemennék és a háztömb körül futnék két kört, vagy 5 perccel többet tekernék a szobabicajjal.
4. mimi08
2012. febr. 9. 13:27
a fagyasztott hekk szerintem várhatóan mindkét megoldással szétesik. szerintem is sütőben inkább fóliában, max. egy nagyon kicsi vajat vagy olajat thetsz rá, hogy ne tapadjon bele a fóliába, bár elég sok víz kijön még szerintem sütés közben a felolvasztott halból is.
3. 8eea100059 (válaszként erre: 2. - Mosoly30)
2012. febr. 9. 13:25
nem akarom 1 szelet miatt bekapcsolni a sütőt, mert akkor veszekednek velem itthon
2. Mosoly30
2012. febr. 9. 13:25
Én sütőben fólia alatt szoktam párolni.
1. 8eea100059
2012. febr. 9. 13:23
Fogyókúrázom, ezért nem akarom kirántani vagy olajban kisütni (nincs olívaolajam amúgysem, amit ajánlanak), ezért gondoltam, hogy megpárolom.
Kétféleképpen tudom megoldani: vagy vízben (tulajdonképpen megfőzni) vagy van olyan edényem, amibe vizet kell tenni, van rajta ilyen kis "kosár", abba tenni a halat és lefedni, tehát gőzben párolódik meg... Szerintetek melyikben lenne jobb, melyikben esik szét kevésbé? Fagyasztott hekkfiléről van szó!
bocsi, ha nagyon hülye a kérdésem, de eddig nem magamra főztem soha, nem tudom én ezt...
További ajánlott fórumok:
- Milyen húst érdemes sörben és milyen húst érdemes borban párolni?
- Zöldséget szeretnék párolni köretként. Hogyan fűszerezzem?
- A barackos csirkemellet kell párolni is a sütőben?
- Flavorwave oven turbo-val lehet párolni zöldséget?
- Elektromos ételpárolóban mit és hogyan lehet párolni?
- Lehet a brokkolit sütőzacsiban párolni? Csinálta már valaki?