Milyen húst érdemes sörben és milyen húst érdemes borban párolni? (tudásbázis)
Nekem a sörre van egy jó tippem, grillben (lehet sütőben is de még nem próbàltam). Az egész csirkét fűszerezed tetszés szerint, majd egy doboz sörre "ülteted", vagyis állítva kell sütni, a sört felbontod és függőlegesen a csirke farrészébe teszed és így teszed a grillre, lecsukod a grillt. A hő hatására a sör felforr és szépen kipárolog a dobozából és belülről párolja a csirkét.
Bár te kimondottan párolásra keresel gondolom, ez csak egy érdekesség volt:)
pont ezt akartam írni: kinyitsz egy dobozos sört, mondjuk negyedét megiszod, és mehetnek bele olaj meg fűszerek, és minden más, amit használnál.
az egész csirkét ráhúzod az álló dobozra, és úgy, állítva teszed a sütőbe.
a sör (és minden, ami benne van) felforr, és a gőze jól átjárja a husit, ami kiforr, és lecsurog rajta, az kb mintha locsolgatnád...
További ajánlott fórumok:
- Zöldséget szeretnék párolni köretként. Hogyan fűszerezzem?
- A barackos csirkemellet kell párolni is a sütőben?
- Halat párolni vízben vagy gőz felett lehet jobban?
- Flavorwave oven turbo-val lehet párolni zöldséget?
- Elektromos ételpárolóban mit és hogyan lehet párolni?
- Lehet a brokkolit sütőzacsiban párolni? Csinálta már valaki?