Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Flavorwave oven turbo-val lehet párolni zöldséget? fórum

Flavorwave oven turbo-val lehet párolni zöldséget? (tudásbázis)


2010. aug. 5. 14:11

Elfelejtettem, hogy nekem tartozékként volt a készülékhez: alacsony és magas rács, pároló (lyukacsos tál), edényfogó, fedőtartó és magasító.

Tegnap karfiolt készítettem benne. Mirelitet,mivel ez volt olcsóbb és szebb, két zacskó 700 g és ezt meglocsoltam egy kis olívaolajjal, aztán kevertem bele 20 dkg gépsonkakockát és a hagymás csirkeöntetet (zacsis) a rajta lévő elkészítési mód alapján ráöntöttem. 175 fokon 30 perc. Én imádom az ilyen kajákat és ma a maradékát is már megettem, nagyon jó lett. Sokkal kevesebbet kellett mosogatnom mintha a tűzhelyben tettem volna, és nem párolódtam meg én sem a tűzhely melegétől :D

7. Lyna53 (válaszként erre: 6. - Fenife)
2010. aug. 5. 14:05

Bocsi, hogy belekotnyeleskedem, de nekem a magyar nyelvű használati utasításban az van írva, hogy az alsó rácsot mindenképpen tegyük bele és arra a sütni kívánt élelmiszert, vagy az edényt, hogy a légkeverés tökéletesen körbe tudja járni. Ezért írja azt is, hogy legyen az edény széle és a készülék tálja között legalább 1-2 ujjnyi hézag, ne töltse ki totál.

Szívesen fogadok tanácsokat és recepteket, mivel olvasója ugyan régebbi vagyok a fórumnak mint készülék tulajdonosa. Itt egy másik fórumban is sok okosságot olvastam, és sokat tanultam belőlük.

Üdv.Lyna53

6. Fenife (válaszként erre: 5. - Ramoona)
2010. aug. 3. 13:05

Én a zöldségeket és a krumplit is tettem már be fagyasztva, úgy is jó volt. Sima alufóliába csomagoltam nem túl szorosan úgy, hogy a zárás alulra kerüljön. A rácsra is teheted, vagy alulra magába az edénybe és felé a rácsra a húst pl.


Finomabb, ha még párolás elött szeletelsz rá egy kis fűszervajat, vagy meghinted fűszerrel és úgy csomgolod be.


Priviben küldj egy e-mail címet mert itt nem tudok pdf-et csatolni.


Amúgy nekem is csak az lap felszerelésm van, de ésszel él magyar alapon mindíg kreálok valamit ami épp kellene... :-)

5. ramoona (válaszként erre: 3. - Fenife)
2010. aug. 3. 11:11
Bocsi, még egy kérdés: fagyasztott zöldséget fagyasztott állapotban, vagy kiolvasztva tegyem fóliába?
4. ramoona (válaszként erre: 3. - Fenife)
2010. aug. 3. 11:05
Szia. Azt megköszönném. Kaptam könyvet, de abba ilyen nincs írva... Akkor nem kell hozzá semmilyen más alkatrész? Mert én csak az alapalkatrészeket kaptam, tehát párolókosarat pl. nem. Becsomaglova rátehetem akkor a rácsra? KLöszönöm!!! Itt is át tudod küldeni, vagy megadjam az email címemet priviben?
2010. aug. 3. 10:35

Hali!


Nem kaptál hozzá ilyen kis könyvecskét? Ha gondolod e-mailban átküldhetem mert nekem PDF-ben van meg.


Sok sikert, jó étvágyat nektek!

2010. aug. 3. 10:34

HOGYAN PÁROLJUNK ZÖLDSÉGET

Miközben sütjük a húst, alufóliában zöldséget is párolhatunk. Kizárólag

sütésre alkalmas alufóliát használjon (nem szabad szétszakadni, és a

ventillátorba kerülnie). A becsomagolt zöldséget helyezze a hús mellé,

melyet éppen süt. Úgy helyezze el, hogy a levegő szabadon áramolhasson.

Számoljon azzal is, hogy a fóliába csomagolt zöldségek elkészítési ideje

hosszabb.

Ezzel a módszerrel halat is süthet (melyek így a saját levükben készülnek).

2010. aug. 3. 10:10
Sziasztok, most kaptam meg a fent említett sütőt, de sanos nem találok semmit arról, hogyan lehet párolni benne a zöldségeket. Ma az lenne az ebéd, úgyhogy mindenképp számítoksegítségre :-) Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook