Flavorwave oven turbo-val lehet párolni zöldséget? (tudásbázis)
Elfelejtettem, hogy nekem tartozékként volt a készülékhez: alacsony és magas rács, pároló (lyukacsos tál), edényfogó, fedőtartó és magasító.
Tegnap karfiolt készítettem benne. Mirelitet,mivel ez volt olcsóbb és szebb, két zacskó 700 g és ezt meglocsoltam egy kis olívaolajjal, aztán kevertem bele 20 dkg gépsonkakockát és a hagymás csirkeöntetet (zacsis) a rajta lévő elkészítési mód alapján ráöntöttem. 175 fokon 30 perc. Én imádom az ilyen kajákat és ma a maradékát is már megettem, nagyon jó lett. Sokkal kevesebbet kellett mosogatnom mintha a tűzhelyben tettem volna, és nem párolódtam meg én sem a tűzhely melegétől :D
Bocsi, hogy belekotnyeleskedem, de nekem a magyar nyelvű használati utasításban az van írva, hogy az alsó rácsot mindenképpen tegyük bele és arra a sütni kívánt élelmiszert, vagy az edényt, hogy a légkeverés tökéletesen körbe tudja járni. Ezért írja azt is, hogy legyen az edény széle és a készülék tálja között legalább 1-2 ujjnyi hézag, ne töltse ki totál.
Szívesen fogadok tanácsokat és recepteket, mivel olvasója ugyan régebbi vagyok a fórumnak mint készülék tulajdonosa. Itt egy másik fórumban is sok okosságot olvastam, és sokat tanultam belőlük.
Üdv.Lyna53
Én a zöldségeket és a krumplit is tettem már be fagyasztva, úgy is jó volt. Sima alufóliába csomagoltam nem túl szorosan úgy, hogy a zárás alulra kerüljön. A rácsra is teheted, vagy alulra magába az edénybe és felé a rácsra a húst pl.
Finomabb, ha még párolás elött szeletelsz rá egy kis fűszervajat, vagy meghinted fűszerrel és úgy csomgolod be.
Priviben küldj egy e-mail címet mert itt nem tudok pdf-et csatolni.
Amúgy nekem is csak az lap felszerelésm van, de ésszel él magyar alapon mindíg kreálok valamit ami épp kellene... :-)
Hali!
Nem kaptál hozzá ilyen kis könyvecskét? Ha gondolod e-mailban átküldhetem mert nekem PDF-ben van meg.
Sok sikert, jó étvágyat nektek!
HOGYAN PÁROLJUNK ZÖLDSÉGET
Miközben sütjük a húst, alufóliában zöldséget is párolhatunk. Kizárólag
sütésre alkalmas alufóliát használjon (nem szabad szétszakadni, és a
ventillátorba kerülnie). A becsomagolt zöldséget helyezze a hús mellé,
melyet éppen süt. Úgy helyezze el, hogy a levegő szabadon áramolhasson.
Számoljon azzal is, hogy a fóliába csomagolt zöldségek elkészítési ideje
hosszabb.
Ezzel a módszerrel halat is süthet (melyek így a saját levükben készülnek).
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Szüleimtől két szatyor primőr zöldséget kaptam nászajándékba. Te mit éreznél?
- Cukorbetegek, ti hogyan esztek "naponta 3-szor zöldséget, gyümölcsöt", amikor a gyümi tele van cukorral?
- Miért nem tanácsos este 6 óra után gyümölcsöt fogyasztani, zöldséget viszont akár korlátlan mennyiségben is megengedett?
- Hogyan lehet megpárolni a zöldséget ha nincsen zöldségpárolóm?
- Zöldséget szeretnék párolni köretként. Hogyan fűszerezzem?