Hogyan lehet megpárolni a zöldséget ha nincsen zöldségpárolóm? (tudásbázis)
15. varbóc
2008. okt. 30. 07:31
Ezt én is láttam, kipróbáltam és működött
14. ea9bff1b44
2008. ápr. 11. 13:18
A minap láttam egy nagyon jó módszert a Paprika Tv-n. Még nem próbáltam ki, de szándékozom. Odarakták nagy edénybe főni a tésztavizet, majd a tésztát, és míg az elkészült, a lábos tetejére fedő helyett rakott szűrőben párolódott a zöldség.
13. Ne add fel
2008. ápr. 11. 12:29
Nem mondod komolyan.
12. tundicicca
2008. febr. 16. 17:06
Igazán nincs mit!Ezért vagyunk!! :)))))
11. fe9bef5a3e
2008. febr. 15. 20:15
Köszönöm mindenkinek a segítséget!!!
10. tundicicca
2008. febr. 15. 12:12
Én is vajon szoktam,vajat és zöldséget egyszerre bele egy edénybe,amikor elolvadt a vaj,és a zöldség ereszte egy kis levet,rakok rá fedőt,és amig elforrja azt a levet,amit a zöldség eresztett,nálam ez kb 10 perc,addigra el is készül a zöldség! :)
Én igy szoktam!
9. NOA
2008. febr. 15. 11:50
Sütőzacskóban.
Mikróban szoktam lefedve pici de csak egy gondolatnyi vizet alá...de ha van hőlégkeveréses mikród adnak hozzá pároló tálat.
Wok-ban is lehet, fa fedős, csak a folyadékot kell utána önteni ..keveset.
Tepsibe /ez a kedvencem/ belepakolok egy csomó zöldséget, befűszerezem grillfűszerrel,kis oliva mehet, ráteszek alufóliát és kb. 2o percig párolom..majd lesütöm picit.
8. cukilany
2008. febr. 15. 10:54
pici víz edénybe az aljára, bele fémszűrő (nekem az oldalán belekapaszkodik, így nem megy le az aljára), rá fedő és így! De amúgy amióta van kuktám inkább abban, sokkal egyszerűbb, a párolás kb 10 prc alatt megvan, pedig vagy 1,5 évig csak ott állt a kukta a polcon, egyszer rászántam magam h használjam és beleszerettem... érdemes beszerezni egyet!
7. LoLiNa
2008. febr. 15. 10:36
fedő alatt bármiben.
6. Nikice
2008. febr. 15. 10:27
Én vajon szoktam, először lassú tűzön (kerámialapon 5-ös), fedő alatt. Ha van már leve, pict rákapcsolok. Nem teszek hozzá folyadékot, ált a vaj miatt meg amit a zöldség enged, nem kell, kivéve a kelbimbónál. Egy kicsi ételízesítőt szoktam rá tenni, gombánál pici fehér őröltbors.
5. fe9bef5a3e (válaszként erre: 4. - Supin)
2008. febr. 15. 10:14
Nincs
4. supin
2008. febr. 15. 10:00
Kuktád van?
3. fe9bef5a3e (válaszként erre: 2. - 9bc47feccc)
2008. febr. 15. 09:56
Köszi szépen!
Én is erre gondoltam, csak biztos ami biztos alapon inkább megkérdezem.
2. 9bc47feccc
2008. febr. 15. 09:47
Én még sosem pároltam zöldséget,de már főztem lecsókolbászt,úgy,hogy nem érte a víz.Ez ugyan az lehet.Lábas,bele víz,a vízbe valami tárgyat,ami a víz főlé nyúlik,és arra rátenni a zöldséget,fedő rá,és már meg is lehet gyujtani a gázt.Ennyi.
1. fe9bef5a3e
2008. febr. 15. 09:42
Hogyan lehet megpárolni a zöldséget ha nincsen zöldségpárolóm?
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Szüleimtől két szatyor primőr zöldséget kaptam nászajándékba. Te mit éreznél?
- Cukorbetegek, ti hogyan esztek "naponta 3-szor zöldséget, gyümölcsöt", amikor a gyümi tele van cukorral?
- Miért nem tanácsos este 6 óra után gyümölcsöt fogyasztani, zöldséget viszont akár korlátlan mennyiségben is megengedett?
- Bejönnek a kertünkbe és lopják a zöldséget-gyümölcsöt te mit tenéél?
- Finom zöldségételek, azoknak akik nem kifejezetten salátakedvelők