Hajtogatott túrós pogácsa recept
A Hajtogatott túrós pogácsa hozzávalói:-25 dkg Rama
-50 dkg liszt
-25 dkg tehéntúró
-2 dl tejfel
-1 tojás
-10 dkg reszelt sajt
-4 dkg élesztő
-1 kk. só
-egy csipetnyi cukor
tetjére:
-1 tojás
-reszelt sajt
A Hajtogatott túrós pogácsa elkészítési módja:
A Ramát olvasszuk fel, a legegyszerűbb mikrohullámú sütőben. A liszt köré rakjuk a tehéntúrót, a tejfelt, valamint az egész tojást. A lisztre morzsáljuk az élesztőt, adjuk hozzá a sót és a csipetnyi cukrot. Dolgozzuk a tésztát jól össze, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra. Szórjuk meg kevés reszelt sajttal, hajtogassuk össze. Ezt 30 percenként még kétszer ismételjük meg. Nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, pogácsaszaggatóval szaggasuk ki. A pogácsák tetejét késsel mintázzuk, bekenjük tojással és reszelt sajttal megszórjuk. Belisztezett sütőlapra helyezve forró sütőben világosbarnára sütjük.
Villanysütő: 225 celsius fok 5. fokozat
Gázsütő: 4. fokozat
Sütési idő: kb. 15 perc
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Ancsa-mancsa, 2007. júl. 10. 11:19
A hajtogatott túrós pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.