Hajdinás kalács túrótöltelékkel recept
A Hajdinás kalács túrótöltelékkel hozzávalói:A töltelékhez
0,5 dl tej (a kenéshez)
15 dkg kristálycukor
0,5 dl tej
2 db tojás
2,5 dl tejföl
75 dkg túró
12,5 dkg Rama Sütőmargarin
A tésztához
1,5 dl tej
6 dl víz
2 dkg élesztő
2 dkg kristálycukor
2 dkg só
75 dkg hajdinás liszt
30 dkg fehér liszt
13 dkg Rama Sütőmargarin
A Hajdinás kalács túrótöltelékkel elkészítési módja:
A hajdina lisztet sós forró vízzel leforrázzuk és állni hagyjuk, hogy megdagadjon. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a fehér lisztet, az olvasztott margarint és az élesztőt, amelyet egy kevés langyos cukros tejben elkevertünk és felfuttattunk. A tésztát megdagasztjuk és lisztezett tálban meleg helyen, konyharuhával letakarva hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán sodrófa segítségével vastagra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk cukorral, túróval és meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel. A cipót szorosan feltekerjük, margarinnal kikent tepsibe fektetjük és hagyjuk újból megkelni. Sütés előtt megkenjük tejjel és előremelegített sütőben 180 °C-on 50-60 percig sütjük. A kihűlt tésztát megszórjuk cukorral és felszeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. nov. 10. 17:26
A hajdinás kalács túrótöltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.