Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Hajdinás kalács túrótöltelékkel recept

Hajdinás kalács túrótöltelékkel recept

A Hajdinás kalács túrótöltelékkel hozzávalói:
A töltelékhez

0,5 dl tej (a kenéshez)
15 dkg kristálycukor
0,5 dl tej
2 db tojás
2,5 dl tejföl
75 dkg túró
12,5 dkg Rama Sütőmargarin
A tésztához

1,5 dl tej
6 dl víz
2 dkg élesztő
2 dkg kristálycukor
2 dkg só
75 dkg hajdinás liszt
30 dkg fehér liszt
13 dkg Rama Sütőmargarin


A Hajdinás kalács túrótöltelékkel elkészítési módja:
A hajdina lisztet sós forró vízzel leforrázzuk és állni hagyjuk, hogy megdagadjon. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a fehér lisztet, az olvasztott margarint és az élesztőt, amelyet egy kevés langyos cukros tejben elkevertünk és felfuttattunk. A tésztát megdagasztjuk és lisztezett tálban meleg helyen, konyharuhával letakarva hagyjuk megkelni. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán sodrófa segítségével vastagra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott margarinnal, megszórjuk cukorral, túróval és meglocsoljuk a tojással elkevert tejföllel. A cipót szorosan feltekerjük, margarinnal kikent tepsibe fektetjük és hagyjuk újból megkelni. Sütés előtt megkenjük tejjel és előremelegített sütőben 180 °C-on 50-60 percig sütjük. A kihűlt tésztát megszórjuk cukorral és felszeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hajdinás kalács túrótöltelékkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook