Ha sok lett a rakott karfiolhoz az elkészített darált hús, mit lehet belőle készíteni? (tudásbázis kérdés)
Ha porkoltnek készíted el,akkor Hortobágyi palacsinta pl.
Vagy raksz rá paradicsom szószt,Oregano, bazsalikom es már kész is a majdnem Bolognai :)
ha készrecsinálod ? pl 1 jénaiba és készen fagyasztod le ? tejföl nélkül ?
amikor főzöm a rakott ezt-azt-amazt , akkor még mielőtt belefőzném a rizst / amit majd a karfiol-káposzta-kelkáposztalevével engedek fel / akkor szedem ki belőle azt ami sok lenne :) az a daráltpöri is fagyasztható , majd felhasználható húsos tésztához .....lehet utólag ízesíteni , de főzhetsz krumplit is és a meghámozott , felszeletelt krumplival lerakva , mint 1 rakott krumpli , nem szabályos , de az is finom , sütöttem már olyan rakott krumplit , ami darálthusival készült :) megmoccantod a fantáziádat és olyan klassz dolgokat lehet kreálni , h legközelebb is szeretni fogják :))
Töltött paprika
Paradicsomos húsgombóc
Én épp így jártam tegnap. Férjem ekkor neki állt alkotni:
Füstölt szalonnát feldarabolta és ezen pirította meg a darált húst. Majd rá hagyma, és fűszerek (só-bors-fokhagymapor). Pár perc múlva pedig kaliforniai paprikát tett ár apróra kockázva. Most főztem ki hozzá tésztát. :)
Itt egy recept:
50 dkg darált sertéshús (vagy pulykahús)
50 dkg savanyú káposzta
15 dkg rizs
1 nagy fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
450 g tejföl
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
3 dl víz
Elkészítés
A szalonna felét megpirítjuk (zsiradék hozzáadása nélkül), majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
A szalonna másik felét egy másik edényben szintén megpirítjuk majd rátesszük a káposztát, és kb. 2-3 dl vizet adunk hozzá, és dinszteljük. Ha a káposzta elissza a vizet, pótoljuk!
Ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a darált húst, és megpirítjuk. Ha egy kicsit átpirult, majdnem annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a húst, majd hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint.
Puhára főzzük a rizst, lecsöpögtetjük, majd ha megfőtt a hús (nem baj, ha marad rajta egy kis lé), és a káposzta is kellőképpen megpuhult, összekeverjük őket egy hőálló edényben.
A tetejét befedjük a tejföllel, majd betesszük a sütőbe.
További ajánlott fórumok:
- Hogy kell elkészíteni a resztelt májat, hogy puha maradjon?!
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Hogyan kell elkészíteni a grízgaluskát?
- Hogy kell elkészíteni a menzás tejbegrízt?
- Van itt műkörmös szakember? Elmagyaráznád nekem kérlek, hogy hogyan kell elkészíteni és mit kell vennem ehhez a körömhöz? (kép van)
- Hogy kell elkészíteni a bakonyi mártást? Előre vásárolható szószok nélkül?